Obrenovac, 25.05.2020

ZAJEDNI─îKA AKCIJA - DEZINFEKCIJA GRADA


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.04.2020.
JKP 'Obrenovac' i JKP 'Vodovod i kanalizacija' udru┼żili snage...

Foto:lokalnenovine.rs


Naime, radi se o dezinfekcionom sredstvu koji se proizvodi u fabrici vode u Bari─Źu i meša se sa zdravom pitkom vodom, tom smesom se tretirauju ulice, potpuno bezbedno.

-Ovo je mnogo va┼żna mera koju smo mi nau─Źili još od Nemaca za vreme poplave i zato smo prvi krenuli u Srbiji sa ovakvom vrstom dezinfekcije ulica i javnih prostora, tako─Ĺe zato smo i prvi u Srbiji stavili u karantin radnike vodovoda. Nismo hteli da nam se desi situacija iz Pariza u kom se korona virus pojavio u teku─çim vodama. Gra─Ĺani Obrenovca treba da znaju da se sve ove cisterne pune zdravom pitkom vodom, da se nakon toga hlorišu, oboga─çuju hemijom i idu na ulice. Bez obzira što je epidemija na izmaku, mi ─çemo ovu aktivnost nastaviti do poslednjeg dana vanrednog stanja, s obzirom na to da ne smemo prepustiti slu─Źaju niti jedno naselje niti ulicu gde imamo kolektivan vid stanovanja – naglasio je predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav ─îu─Źkovi─ç.

Direktor Javnog komunalnog preduze─ça Obrenovac Slavko Beri─ç istakao je da se radi sistemska dezinfekcija svih naselja.

-Svakodnevno smo tretirali peša─Źke staze, ulaze u zgrade, liftove. Današnji lep dan koristimo da zajedni─Źkom akcijom dezinfikujemo detaljno grad. Na snazi je i policijski ─Źas, nema saobra─çaja, stanovništvo je u domovima i na taj na─Źin bi─çemo najefikasniji – kazao je Beri─ç i dodao da su radnici JKP svakodnevno na terenu i obavljaju i ostale delatnosti iz nadle┼żnosti preduze─ça. On je ovom prilikom apelovao na sugra─Ĺane da redovno izmiruju svoje obaveze i pla─çaju ra─Źune, kako bi komunalni sistem nesmetano funkcionisao.

– Radnici JKP ,,Vodovod i kanalizacija” priklju─Źili su se akciji danas koju sprovode opština Obrenovac i Javno komunalno preduze─çe. Naša cisterna je danas na raspolaganju i u nju je uba─Źen hipohlorid koji se proizvodi u našoj fabrici vode u Bari─Źu – rekao je Ivan Vuji─ç ispred Javnog komunalnog preduze─ça ,,Vodovod i kanalizacija”

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE