Obrenovac, 27.05.2020

ODLA┼ŻE SE UPIS ─ÉAKA PRVAKA


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 31.03.2020.
Roditelji, od 1. aprila mo┼żete da stupite u kontakt sa ┼íkolom gde ┼żelite da vam dete ide

Foto:Shutterstock


Vlada Srbije saop┼ítila je da ─çe upis dece u prvi razred, koji po─Źinje 1. aprila, ove godine po─Źeti kasnije, ali ─çe roditelji od tog datuma mo─çi da stupe u kontakt sa ┼íkolom u koju ┼żele da upi┼íu svoje dete preko nove elektronske usluge.

Re─Ź je o usluzi "Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu ┼íkolu" na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.

Na ovaj na─Źin, ┼íkole ─çe evidentirati zainteresovanost roditelja da upi┼íu dete u odre─Ĺenu ┼íkolu kako bi okvirno znale koji broj ─Ĺaka mogu da o─Źekuju.

Svi roditelji koji ─çe koristiti ovu elektronsku uslugu, bi─çe obave┼íteni o datumu upisa u osnovnu ┼íkolu ─Źim isti bude bio definisan.

Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.

┼ákole ─çe u unapre─Ĺenoj elektronskoj usluzi eUpisa po slu┼żbenoj du┼żnosti pribaviti podatke iz mati─Źne knjige ro─Ĺenih, iz evidencije prebivali┼íta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.

Iz vlade podse─çaju da je pro┼íle godine zahvaljuju─çi elektronskoj usluzi eUpis upisano vi┼íe od 60 hiljada ─Ĺaka u prvi razred osnovne ┼íkole i da roditelji po prvi put nisu morali da pribavljaju vi┼íe od 120.000 razli─Źitih dokumenata u papirnoj formi, pri ─Źemu su u┼ítedeli isto toliko sati ─Źekanja na nekom od ┼íaltera javne uprave.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE