Obrenovac, 26.05.2020

SLAVARE OVIH DANA NAJVIŠE ZANIMA


Izvor: Alo.rs/V.M.,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2020.
Da li će restriktivne mere biti ublažene do Đurđevdana?

Foto:Shutterstock


Oglasio se imunolog Srđa Janković na konferenciji za štampu.

- Prognozirati kada će mere zaštite od korona virusa biti ukinute, bilo bi isto kao i predviđati u kom će minutu utakmice neko dati go - rekao je Srđa Janković, imunolog sa Univerzitetske klinike u Tiršovoj.

Kako će se se jedna od najbrojnijih slava u Srbiji, Đurđevdan, proslaviti u vreme korona virusa, da li će mere do tada biti dovoljno ublažene da dan svetog Georgija može da se proslavi, zanima trenutno kako domaćine, tako i one koji planiraju da kod nekoga odu u goste.

Kako su stručnjaci saopštili juče na redovnoj konferenciji za štampu, ni oni sami još uvek nemaju odgovor na to pitanje.

- Treba imati u vidu da je ublažavanje mere uslovno i zavisi od brojnih parametara, kao i kretanja krive. Kada bi mi rekli da mere hoće ili neće biti ublažene do Đurđevdana, značilo bi da taj čitav tok znamo unapred, što, naravno, nije slučaj - rekao je dr Srđa Janković.

Kako je kazao, prognozirati kada će mere zaštite od korona virusa biti ukinute, bilo bi isto kao i predviđati u kom će minutu utakmice neko dati go.

- Mi se nadamo da će to biti vrlo brzo, ali kada, tek ostaje da se vidi. Jedino što mogu da vam kažem je da naglo ukidanje mere ne dolazi u obzir, jer iako trenutno beležimo pozitivne trendove, to ne znači da je epidemiji kraj - rekao je on.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE