Obrenovac, 25.05.2020

IZGRADNJA MESNOG DOMA U VUKIĆEVICI (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2020.
Radovi su u toku...

Foto:lokalnenovine.rs


U toku su radovi na izgradnji mesnog doma u Vukićevici. Građevinski radovi su počeli u januaru ove godine, a završetak prve faze radova prema rečima nadležnih, očekuje se krajem maja nakon čega sledi druga završna faza radova. Danas su radove na izgradnji mesnog doma u Vukićevici obišli predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković, direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Milan Marošanin, pomoćnik predsednika opštine Obrenovac, Radovan Manojlović i član Veća opštine Obrenovac, Predrag Jovanović.

Javno preduzeće za izgradnju Obrenovca za ovu poslovnu godinu planira radove na izgradnji novih kao i radove na rekonstrukciji već postojećih domova mesnih zajednica.

– Jedan od objekata za koji je dobijena građevinska dozvola i gde su radovi počeli u januaru ove godine je objekat u mesnoj zajednici Vukićevica – rekao je Marošanin.

Prema njegovim rečima, u izgradnji je objekat veličine oko 148 metara kvadratnih.

– Očekujemo da će ovi radovi biti završeni do kraja maja i očekujemo da uz postojeće radove u ovoj fazi budu završeni i radovi na izgradnji fasade. Znači kompletni građevinski radovi i spoljna fasada biće završeni u maju i najverovatnije da ćemo krajem maja raspisati javnu nabavku za nastavak radova, kako bi kompletan objekat završili – istakao je Marošanin.

On je naglasio da je vrednost investicija za radove koji su u toku 7.290.000 dinara, dok će za nastavak radova biti neophodno dodatnih 5 miliona dinara, koje je obezbedila Gradska opština Obrenovac.

Sa izgradnjom mesnog doma u Vukićevici počelo se na inicijativu Saveta mesne zajednice.

Mi kao mesna zajednica poslali smo zahtev Javnom preduzeću za izgradnju Obrenovca i opštini Obrenovac, da se izgradi potpuno nov objekat za potrebe mesne zajednice – rekao je Aleksandar Arsenović, član Saveta mesne zajednice.

Prema njegovim rečima, mesna zajednica Vukićevica više od 30 godina nema zgradu doma mesne zajednice.

Zgrada mesnog doma kako on kaže biće na raspolaganju i lovačkom udruženju, fudbalskom klubu i svima kojima su potrebne ove prostorije.

On je naglasio da se na prostoru ove mesne zajednice planiraju i drugi građevinski radovi.

– Ono što bih još istakao je da je u toku projektovanje vodovodne mreže ka Vukićevici, jer mesna zajednica Vukićevica nema gradsku vodu, ali u narednom periodu ćemo dobiti i gradsku vodu – rekao je Arsenović i dodao da se narednog meseca planiraju radovi na asfaltiranju ulica za Gajiće i Stanisavljeviće, a potom i za Laziće i Markoviće.

Čučković je iskoristio priliku da najavi građevinske radove koji su planirani za predstojeći period.

– Mi ćemo po završetku epidemije virusa korona krenuti u rekonstrukciju svih sala mesnih zajednica, krenućemo sa projektovanjem tržnog centra u Bariču – rekao je Čučković i dodao da je u planu rekonstrukcija mesnih domova u Grabovcu, Ljubiniću, Mislođinu i Draževcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE