Obrenovac, 25.05.2020

2.000 NEZAPOSLENIH PODNELO ZAHTEVE ZA SUBVENCIJE


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2020.
Prijave se podnose elektronskim putem, veliko interesovanje

Foto:SDJP


Nacionalna slu┼żba za zapošljavanje omogu─çila je u uslovima vanrednog stanja podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima i do sada je oko 3.200 poslodavaca podnelo zahtev za u─Źeš─çe u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Iako se prijave podnose elektronskim putem i u uslovima ote┼żanog poslovanja veliko je interesovanje, kako poslodavaca tako i nezaposlenih lica, navedeno je u saopštenju. Najve─çe interesovanje poslodavaca zabele┼żeno je za programe stru─Źne prakse, novog zapošljavanja kao i za program samozapošljavanja za nezaposlena lica.

Od uvo─Ĺenja vanrednog stanja oko 3.200 poslodavaca je podnelo zahtev za u─Źeš─çe u merama aktivne politike zapošljavanja, a oko 2.000 nezaposlenih podnelo je zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Odluke se donose kontinuirano, a pored predvi─Ĺenih uslova, prilikom odlu─Źivanja posebno se vrednuje da li su poslodavci od po─Źetka vanrednog stanja otpuštali zaposlene.

Do sada je pozitivnim odlukama obuhva─çeno preko 1.400 poslodavaca ─Źime je omogu─çeno uklju─Źivanje u programe obuka i zapošljavanje za oko 2.000 nezaposlenih lica, od ─Źega je oko 150 osoba sa invaliditetom.

Ugovori o anga┼żovanju lica zaklju─Źi─çe se u skladu sa mogu─çnostima u svakom konkretnom slu─Źaju. Sve informacije dostupne su na sajtu .

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE