Obrenovac, 11.08.2020

PRAVDA ZA FILIPA ?!(VIDEO)


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2020.
Ekstremni desničari protestovali ispred migrantskog centra

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs


Oko 50 ekstremnih desničara, pripadnika pokreta Levijatan, Četničke omladine i Nacionalnog korpusa i pokreta "Živim za Srbiju" protestovalo je ispred migrantskog centra u Obrenovcu, u koji je pre nedelju dana kolima upao Filip Radovanović. Tema protesta je Filipovo hapšenje, koji je prema njihovim rečima, neopravdano.

Okupljeni su nosili majice sa mapom KiM i dizali tri prsta, a u jednom trenutku zapevali su pesmu “Hriste bože” iz filma “Kosovski boj”. Skup je protekao bez incidenata.

Među okupljenima je bio i Pavle Bihali, lider Levijatana, kao i antivakserka Jovana Stojković.

Pripadnici ultradesničarskih pokreta su rekli da su se ispred migrantskog centra okupili kako bi podržali uhapšenog Radovanovića i da ukažu na problem migrantske politike u Srbiji. Oni su poručili da Radovanović nije terorista, kao i da je samo “emotivno reagovao”.

Na pitanje zašto nema Obrenovčana u velikom broju, Bihali je rekao da ne zna, ali da oni sigurno iskazuju revolt na društvenim mrežama, te da poštuju Vladinu zabranu okupljanja više od 100 ljudi.

Ispred kasarne, koja je zaključana, su bila tri pripadnika policijske brigade, a preko puta je bila i saobraćajna policija, kao i policajci u civilu. Međutim, bila su parkirana četiri kombija puna pripadnika policije.

Migranti su se nalazili u kasarni, ali su od ekstremnih desničara bili udaljeni nekoliko stotina metara i posmatrali šta se dešava.

Filip je svojim privatnim automobilom 6. maja upao je u krug Prihvatnog centra za migrante, koji se nalazi u bivšoj kasarni Bora Marković . On je u uživo prenosu snimio upad, pre nego što je prvi put uhapšen. Međutim, Radovanović je nakon pomenutog incidenta pušten da se brani sa slobode, ali je na tu sudsku odluku tužilaštvo uložilo žalbu, nakon čega je ponovo uhapšen i njemu je određen pritvor do 30 dana.

Njemu se na teret stavlja nasilničko ponašanje, a pritvor mu je određen zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE