Obrenovac, 29.05.2020

HUMANITARNA POMO─ć ZA ROMSKE PORODICE


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 24.04.2020.
Danas su predstavnici Unicefa u saradnji sa op┼ítinom Obrenovac uru─Źili 30 paketa humanitarne pomo─çi romskim porodicama iz mesne zajednice Veliko Polje

Foto:lokalnenovine.rs


Doga─Ĺaju su prisustvovali direktorka Unicefa u Srbiji Re─Ĺina de Dominicis, Dragan Radovanovi─ç, predsednik Crvenog krsta Srbije, Divna Soki─ç, sekretar Crvenog krsta Obrenovac i predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav ─îu─Źkovi─ç.

Re─Ĺina de Dominicis, diretorka Unicefa u Srbiji je istakla da je osnovna ideja Unicefa da sa svojim partnerima poma┼że najugro┼żenijim porodicama, a kako ka┼że poseban akcenat u svojim akcijama stavljaju na pomo─ç koja je usmerena ka najmla─Ĺoj populaciji.

– Razlog zbog kojeg je Unicef danas ovde sa svojim partnerima je da pokušamo da pomognemo ugro┼żenim porodicama u Srbiji, pre svega ugro┼żenoj deci, što je za nas prioritet. Ovo je samo jedna od humanitarnih akcija koju realizujemo sa našim partnerima – rekla je direktorka Unicefa u Srbiji i dodala da Unicef i Crveni krst fokus stavljaju na identifikovanje i pru┼żanje podrške najugro┼żenijim porodicama tokom situacije izazvane pandemijom virusa korona.

– Krajem marta podeljena je prva grupa od 1.700 paketa za pojedine opštine, sada smo u fazi distribucije 1.000 novih paketa i u planu je da se podeli još 5.300 paketa iz donacije Unicefa. Van ovih donacija, Crveni krst Srbije zajedno sa Ministarastvom za rad, zapošljavanje, socijalna i bora─Źka pitanja planira distribuciju paketa za substandardna naselja sa teritorije Srbije – rekao je Radovanovi─ç

Divna Soki─ç istakla je da se raduje saradnji sa Unicefom i da se nada da ─çe se ostvariti kontinuirana saradnja, koja se ne─çe odnositi isklju─Źivo na pakete pomo─çi.

Porodice iz romskog naselja izrazili su zahvalnost Unicefu i Gradskoj opštini Obrenovac i istakli su da ─çe im paketi koje su dobili kao pomo─ç biti od velikog zna─Źaja, budu─çi da ┼żive u teškim uslovima.

─îu─Źkovi─ç je ovom prilikom istakao da se po proglašenju vanrednog stanja, opština Obrenovac kroz razli─Źite humanitarne akcije trudi da pomogne najugro┼żenijim grupama.

– U proteklih deset dana svaka od ovih porodica, uz zajedni─Źku donaciju Crvenog krsta, opštine i sindikata PRO TENT-a i TENT-a, dobila je jedan paket koji je sadr┼żao osnovne ┼żivotne namirnice, kako niko u Obrenovcu ne bi bio gladan. Danas smo ponovo ovde, Unicef je donirao pakete osnovnih ┼żivotnih namirnica i hemije, što je va┼żno za odr┼żavanje što je mogu─çe ve─çe otpornosti ovog kraja Obrenovca na epidemiju i na ostale probleme koje bi mogle biti uzrokovane nehigijenom – rekao je ─îu─Źkovi─ç.

Lazar Peji─ç, predsednik Saveta mesne zajednice Veliko Polje istakao je da ─çe se nadle┼żni iz mesne zajednice u saradnji sa opštinom Obrenovac truditi da ugro┼żenim romskim porodicama obezbede osnovne infrastrukturne uslove za ┼żivot.

– Mi kao mesna zajednica trudi─çemo se da ove godine obezbedimo gradsku vodu, što se ti─Źe struje, ovaj deo naselja nema struju. Razgovara─çemo sa direktorom EPS-a, da vidimo da li mo┼żemo pomo─çi da stanovnici ovog naselja dobiju struju. Tokom ove godine, asfaltira─çemo jedan deo puta, uli─Źno svetlo smo odradili – zaklju─Źio je Peji─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE