Obrenovac, 14.07.2020

INFO : VANREDNE LINIJE GRADSKOG PREVOZA I NOVO RADNO VREME PIJACA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2020.

Foto:lokalnenovine.rs


Kako je najavljeno u Beogradu će sutra saobraćati autobusi na vanrednim linijama...    

Predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević, izjavio je da je dogovoreno da veliki kliničko-bolnički centri i domovi zdravlja pređu na radno vreme od 12 časova kako bi se uhvatio ritam prevoza za te zaposlene. Od sutra građani koji imaju radnu obavezu i radni nalog da mogu da se kreću i u vanrednom stanju i mogu da koriste posebne linije gradskog prevoza, a informacija o tome večeras će biti istaknuta na sajtu Grada Beograda i GSP-a. To nisu obične linije gradskog prevoza već koridorske linije pomoću kojih će se povezivati određeni delove grada sa onim najvitalnijim ustanovama koje moraju da funkcionišu u vreme vanrednog stanja.

On je istakao da će ove koridorske linije moći da koriste isključivo ljudi koji imaju radnu obavezu i papir na osnovu kojeg mogu da se kreću i u vreme zabrane kretanja koja je uvedena kako bi se sprečilo širenje korona virusa.
Nikodijević je naglasio da će oni koji žive u Sopotu, Mladenovcu, Grockoj, Obrenovcu i drugim prigradskim linijama imaće posebne "Lastine" linije, a za gradske opštine biće organizovane koridorske linije. Naravno zdravstveni radnici se prevoze besplatno, lekari i sestre sa licencom koju dobijaju od ministarstva, nemedicinsko osoblje uz radni nalog koji će važiti i za druge građane koji imaju radnu obavezu.

On je posebno naglasio da je potrebno da poslodavac izdaje radni nalog posebno za svaki dan. 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da će od ponedeljka, 23. marta, pijace na teritoriji Beograda raditi samo četvrtkom, petkom i subotom od 8 do 15 sati.

On je istakao da deo prodavaca na pijacama koji imaju preko 65 godina a sada zbog odluke Vlade ne mogu da izlaze iz svojih kuća neće izgubiti svoje tradicionalne tezge, a neće ih ni plaćati ukoliko ne rade. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE