Obrenovac, 16.07.2020

INFOSTAN,NOVO RADNO VREME POŠTE I PIO FOND


Izvor: Alo.rs/Tanjug/B.A.,Tanjug;D.K.,Alo.rs/A.B.,Lokalne novine | Obrenovac, 18.03.2020.
Zaštita korisnika...

Foto:Tanjug/Filip Krain─Źani─ç,Tanjug,Petar Markovi─ç


Penzioneri ─çe ra─Źune za februar, mart i april ove godine mo─çi da plate naknadno, bez obra─Źunavanja kamate, po zavr┼íetku vanrednog stanja koje je progla┼íeno zbog epidemije korona virusa, saop┼ítio je Inforstan.

Kako bi se za┼ítitili korisnici, tokom trajanja vanrednog stanja ne─çe se pokretati novi postupci prinudne naplate, pri ─Źemu ─çe se zastati sa sprovo─Ĺenjem postupaka izvr┼íenja u periodu od 90 dana, navedeno je u saop┼ítenju ovog preduze─ça.

Svim redovim plati┼íama ─çe tokom trajanja vanrednog stanja biti omogu─çeno kori┼í─çenje popusta od pet, ┼íest i sedam odsto i subvencija u iznosu od 10 do 30 procenata, te niko od navedenih grupa korisnika u ovom periodu ne─çe izgubiti pravo na popuste i subvencije pri pla─çanju ra─Źuna, bez obzira na ka┼ínjenje. 

Tako─Ĺe, u navedenom periodu ne─çe se obra─Źunavati kamate na ka┼ínjenje, preneo je Beoinfo. 

Preduze─çe ─çe iza─çi u susret korisnicma i produ┼żiti akciju reprograma duga po okon─Źanju vanrednog stanja, najmanje za dodatnih 90 dana, kako bi svi zainteresovani mogli da reprogramiraju dug po veoma povoljnim uslovima. 

Sve mere koje ─çe sprovesti preduze─çe imaju za cilj da Beogra─Ĺanima pomognu i da rasterete njihove ku─çne bud┼żete tokom trajanja vanrednog stanja, istaknuto je u saop┼ítenju. 

Dodatna mera JKP ÔÇ×Infostan tehnologijeÔÇŁ jeste obustava rada sa korisnicima na ┼íalterima preduze─ça, te je preporuka da se korisnici za pitanja, prigovore, reklamacije i sugestije obra─çaju telefonskim putem i putem imejla. 

Korisnicima su na raspolaganju u poja─Źanom kapacitetu Besplatni pozivni centar 0800-011-018 za pozive iz svih fiksnih mre┼ża, telefonski broj 011/3954-420 za pozive iz mobilnih mre┼ża, kao i telefoni ekspozitura preduze─ça.

Pitanja se mogu uputiti i putem elektronske po┼íte na imejl-adrese: infostan@infostan.rs, prinudnanaplata@infostan.rs, upitstanja@infostan.rs, kao i na imejl-adrese ekspozitura preduze─ça u zavisnosti od vrste tra┼żenih informacija.

Obrasci za reklamacije na komunalne usluge mogu se preuzeti sa sajta preduze─ça i poslati elektronskim putem, naveo je "InfostanÔÇŁ.

Korisnicima je na raspolanju onlajn upit stanja na sajtu preduze─ça posredstvom kojeg mogu brzo i jednostavno preuzeti elektronske kopije ra─Źuna i izvr┼íiti uplatu, ne ─Źekaju─çi da im ra─Źun stigne redovnom po┼ítom, a pored toga imaju uvid i u svoje uplate, nazna─Źeno je u saop┼ítenju.

Javno preduze─çe "Po┼íta Srbije" organizovala je rad po┼íta u uslovima vanrednog stanja koji se primenjuje od danas. 

U po┼ítama koje su do sada radile tokom celog dana, radno vreme ─çe se organizovati u periodu od 10 do 17 ─Źasova radnim danima, a subotom od 10 do 14 casova, navodi se u obave┼ítenju objavljenom na sajtu "Po┼íte".

U po┼ítama koje rade i nedeljom, radno vreme ─çe, kako se navodi, biti od 10 do 14 ─Źasova.

Glavna po┼íta u Takovskoj 2 u Beogradu, ne─çe raditi 24 ─Źasa, ve─ç u periodu od 10 do 17 ─Źasova radnim danima, a subotom i nedeljom u periodu od 10 do 14 ─Źasova. 

U manjim po┼ítama u kojima je rad bio organizovan u jednoj smeni, radno vreme se ne─çe menjati (odnosi se na po┼íte u kojima je organizovan rad samo ┼íalterske slu┼żbe), a u pojednim manjim po┼ítama (po┼íte u kojima je organizovan rad ┼íalterske i dostavne slu┼żbe), po─Źetak radnog vremena ─çe biti od 10 ─Źasova. 

"Obave┼ítenje o svim promenama radnih vremena bi─çe istaknuto na ulaznim vratima po┼íte", ka┼żu u ovom javnom preduze─çu. 

"Po┼íta" obave┼ítava da ─çe se u ┼íalter salama ograni─Źiti broj korisnika u skladu sa brojem ┼íaltera koji rade. 

Iz ovog preduze─ça apeluju da se dr┼żi me─Ĺusobno odstojanje od najmanje jednog metra, a da se slu─Źaju gu┼żve sa─Źeka na otvorenom, tako─Ĺe uz preporu─Źene mere me─Ĺusobne udaljenosti. 


PIO fond omogu─çio je gra─Ĺanima elektronski prijem zahteva za ostvarivanje prava na penziju i ostalih prava iz PIO, navodi se u saop┼ítenju. 

Zahtevi se mogu dostaviti na mejl adresu e-salter@pio.rs.

Osim elektronski, zahtevi se mogu dostavljati i preko po┼íte, a kao datum prijema zahteva ra─Źuna─çe se datum slanja mejla, odnosno po┼ítanske po┼íiljke.

Detaljnije informacije dostupne su na naslovnoj strani sajta Fonda www.pio.rs

                   

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE