Obrenovac, 21.06.2024

PLATA 140.000, PRIJAVA, HRANA, DODATNO LEKARSKO


Izvor: Espreso/Blic/Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2023.
Poslodavci sve teže nalaze DOBRE MAJSTORE i pored IDEALNIH USLOVA

Foto:Profimedia


Majstori su sve traženiji, a zarade sve veće. I to ne važi samo za one koji rade privatno po svom cenovniku, već i za one koji bi se vezali za siguran posao i firmu. Sve je i više oglasa sa poslovima gde zarada ne ide ispod hiljadu evra, ali i gde uz dobru platu gazde nude i mnoge druge pogodnosti.

Svesni koliko je teško pronaći dobrog radnika, poslodavci u poslednje vreme, osim što svakodnevno pomeraju granice za zaradu, nude i druge benefite kako bi privukli ali i zadržali radnike. Kako i sami kažu, pronaći dobrog majstora je ravno lutriji, ali svesni da od radnika i zavisi posao, spremni su da plate više.

Prema trenutno aktuelnom oglasu za posao na jednom portalu za oglašavanje poslova, poslodavac zavarivaču nudi prijavu i redovnu zaradu od prvog dana do 140.000 dinara. Ono što se od budućeg radnika očekuje, jeste da poznaje postupak zavarivanja, a poželjno je i iskustvo varenja.

Zanimljivo je da se poslodavac nije zaustavio na primamljivoj zaradi, koja je znatno iznad prosečne plate u Srbiji, već je ponudio i druge benefite kako bi zainteresovao radnike. Kakao je navedeno u oglasu, uz osnovnu zaradu nudi se i stimulacija, obezbeđen obrok u sklopu fabrike, voćna užina i osveženje, ali i nadoknadu putnih troškova.

Firma takođe garantuje besplatan lekarski pregled, kolektivnozdravstveno osiguranje, stručno usavršavanje u skladu sa potrebama firme, godišnja sportska okupljanja, novogodišnji paketiće, poklone za zaposlene...

Bravar 135.000 dinara

Za samo nekoliko hiljada dinara manje, nudi se plata za Bravara. Ovakvih oglasa je na sajtu za zapošljavanje zaista mnogo, a plata koja se nudi kreće se oko 135.000 dinara.

Što se tiče drugih benefita, oni variraju od firme do firme. Neke su se već u oglasu izjasnile šta radnik može da očekuje, druge su otvorene da čuju radnikove potrebe. Ipak, jedno im je zajedničko da uopšte nemaju visoke kriterijume i specifične uslove, već od kandidata uglavnom očekuje da poznavanje bravarskih radova, kao i rukovanje alatima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE