Obrenovac, 14.06.2024

NAJAVLJENO NOVO POVEĆANJE PENZIJA!


Izvor: Kurir.rs/Blic Biznis/Lokalne novine | Obrenovac, 11.03.2023.
Samo što je stigla povišica, penzionere dočekala još jedna odlična vest

Foto:Shutterstock


Nismo očekivali ovako rano, ali tek što su penzije povećne, stižu najave o novom rastu. Sada je i zvanično obelodanjeno da najstariji građani, njih oko 1,7 miliona, treba da očekuju nove povišice i da će rast biti dvocifren, ali veći od 10 odsto.

Penzije su poslednji put povećane u janauaru ove godine i to za 12,1 odsto. Prethodno povećanje bilo je u novembru, oko 9 odsto, i sa dva povećanja, prosečna penzija je uvećana za oko 7.000 dinara. Praktično, nakon prvog uvećanja iznosila je 33.742 dinara, a nakon drugog u januaru - 37.825 dinara.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je najavio novo povećanje penzija.

- Veoma veliko povećanje penzija će biti ponovo. Svakako dvocifreno, pre kraja godine, u junu ćemo moći da sagledamo i da vidimo da li ćemo moći od oktobra, novembra ili decembra, u zavisnosti od situacije. I to neće biti 10 posto. Biće penzioneri vrlo zadovoljni. Do kraja 2025. godine prosečna penzija u Srbiji biće 450 evra - naveo je predsednik.

On je dodao i da će plate ponovo značajno da rastu.

- Dobro stojimo, prihodi se povećavaju. Povećanje će biti ukoliko ne budemo sprečeni nekim drugim problemom - dodao je Vučić i rekao da da imamo para do kraja godine oi da dobro stojimo.

- Dobili smo 10 godina našeg najbržeg napretka u istoriji zemlje. BDP je bio 32,5 milijarde, završavamo ovu godinu sa 68 milijardi. Da li je to realno za 10 godina? Prosečna plata u Hrvatskoj koja je veoma uspešna je 1.046 evra, a bila je 870 kada je kod nas 360. I dalje vode dobru politiku. Moramo brzo da predjemo magičnu cifru od 1.000 evra, da ubrzano smanjujemo razliku - pojasnio je Vučić.

Prema njegovim rečima, ako rast bude 2,5 odsto u narednih godina, ako izmedju 45 i 55 odsto, a u evrozoni 1 odsto, to je dramatično smanjenje razlike izmedju nas i njih.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE