Obrenovac, 25.05.2020

DA POSTOJI SFRJ BILA BI U SVETSKOM VRHU PO BROJU OBOLELIH


Izvor: Espreso.rs/Agencije,Lokalne novine | Obrenovac, 05.04.2020.
Evo koliko u EX-YU ima zara┼żenih koronavirusom

Foto:Filip Plav─Źi─ç


U zemljama na prostoru bivše Jugoslavije trenutno je zvani─Źno prijavljenih 3.866 obolelih od bolesti koju izaziva korona virus.

Broj─Źano, ali ne i srazmerno broju stanovnika, virus je najviše pogodio Srbiju, gde je, zaklju─Źno sa 4. aprilom, zara┼żeno ukupno 1.624 osoba, a umrlo je 44.

U Srbiji je do sada testirana 6.401 osoba. Polovina zara┼żenih je u Beogradu, ukupno je hospitalizovano oko 874 pacijenata, od kojih je do ju─Źe 82 bilo u teškom stanju, na respiratorima.

Preminulo još pet (5) osoba muškog pola, prosek njihovih godina je 63,2 i svi oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih bolesti koje su doprinele ne┼żeljenom ishodu bolesti.

Posmatrano prema starosnoj strukturi u Srbiji je najviše zara┼żenih u dobi od 25 do 55 godina, dakle, radno aktivno stanovništvo.

Na kosovskoj teritoriji, gde prema procenama iz 2017. ┼żivi nešto više od 1,8 miliona ljudi, zaklju─Źno sa ju─Źerašnjim danom su registrovane 132 zara┼żene osobe i dve preminule.

U Sloveniji, koja prema najnovijim procenama iz ove godine ima nešto više od dva miliona stanovnika, evidentirane su ─Źak 934 zara┼żene osobe i 20 umrlih.

Slovenija, ina─Źe, testira više od hiljadu ljudi dnevno i do sada me─Ĺu zara┼żenima prevladavaju ┼żene, a starosna dob zara┼żenih je izme─Ĺu 45 i 54 godine.

U Hrvatskoj, koja prema procenama iz prošle godine ima 4,76 miliona stanovnika potvr─Ĺeno je 1.079 zara┼żenih i osam umrlih.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE