Obrenovac, 31.05.2020

KADA LEŽE NOVAC NA RAČUN?


Izvor: kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.05.2020.
Ko sve ima pravo na 100 evra?

Foto:Marina Lopičić


Svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji dobiće od države pomoći u iznosu od 100 evra, a za penzionere isplata je vec pocela.

Broj telefona kontakt - centra je 0800 101 100. Prilikom podnošenja prijave punoletni državljani Republike Srbije dostavljaju sledeće podatke: jedinstveni matični broj građanina (JMBG), registarski broj važeće lične karte, naziv banke kod koje je otvoren ili će biti otvoren račun na koji se uplaćuje jednokratna novčana pomoć.

Zvanično počinje sistem isplata - prvo će se najstarijim sugrađanima uplatiti novac, onda onima koji dobijaju socijalnu pomoć i na kraju ostalima građanima Srbije.

Ko sve ima pravo na 100 evra?

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 evra imaju svi punoletni državljani Republike Srbije koji na dan 24. aprila 2020. godine, kada je stupila na snagu Uredba o formiranju privremenog registra i načinu uplate jednokratne novčane pomoći svim punoletnim državljanima Republike Srbije u cilju smanjivanja negativnih efekata prouzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, imaju aktivno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, sa važećom ličnom kartom.

Pravo na 100 evra imaju i državljani koji su rođeni u Republici Srbiji, sa prebivalištem u Srbiji, a koji su radili i primaju penziju iz inostranstva. I oni moraju da se prijave preko portala Uprave za trezor ili putem kontakt centra

- Ovo je mera podrške jer želimo da unesemo jednu dozu optimizma, da pokažemo koliko je Srbija jaka, da svako dobije po oko 12.000 dinara. To je dobro za povećanje potrošnje, likvidnosti, ali i način na koji, kao država želimo da podržimo sve građane da zajedno prođemo kroz sve ovo - rekli su iz ministarstva finansija prilikom predstavljanja ove mere podrške građanima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE