Obrenovac, 09.07.2020

NA NOVOJ MAPI SVETA POD KORONOM SRBIJA JE NARAND┼ŻASTA


Izvor: Espreso.rs/B92,Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2020.
Evo zašto su Hrvati i Crnogorci crveni

Foto:Pixabay, Ilustracija


Ameri─Źki Njujork tajms je na novoj mapi sveta na kojoj prati širenje koronavirusa u svetu Srbiju prikazao kao zemlju sa slabim porastom broja zara┼żenih.

Hrvatska i Crna Gora su jedine zemlje u Evropi koja su ozna─Źene crvenom bojom, koja zna─Źi da je porast broja novih slu─Źajeva zna─Źajan.

Na mapi Njujork tajmsa zemlje su klasifikovane prema stopi porasta broja novih slu─Źajeva u poslednjih 14 dana, pa, iako pojedine imaju nizak broj zara┼żenih, ra─Źuna se procenat porasta broja novoobolelih poslednjih dana.

Srbija je na mapi Njujork tajmsa obojena u svetlo narand┼żasto, a istom bojom su ozna─Źene Bosna i Hercegovina, Bugarska, Rumunija i Albanija.

Severna Makedonija, koja proteklih dana bele┼żi trocifrene dnevne brojeve novozara┼żenih, prikazana je u oker boji koja govori o tome da je porast broja novoobolelih u prethodne dve nedelje otprilike isti.

Me─Ĺu evropskim zemljama u kojima je taj broj u padu, pa su obojene plavom bojom, su Velika Britanija, Poljska i Gr─Źka, dok su Rusija, Francuska i Italija ozna─Źene kao zemlje u kojima je broj novozara┼żenih stabilan, prenosi Sputnjik.

U svetu su crvenom bojom ozna─Źeni Maroko, Kirgistan, Ekvatorijalna Gvineja i Malavi.

Njujork tajms primec╠üuje da se epidemija stišava u pojedinim zemljama koje su u ranoj fazi bile teško pogo─Ĺene, ali upozorava da broj novih slu─Źajeva širom sveta raste br┼że nego ikada, s obzirom na to da se dnevno prijavi više od 100.000 novozara┼żenih.

List navodi da je u poslednje dve nedelje porast broja novih slu─Źajeva zabele┼żen u skoro dvostruko više zemalja od onih koje su prijavile pad, što je posledica ┼żarišta u Latinskoj Americi, Africi, Aziji i na Bliskom istoku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE