Obrenovac, 28.05.2020

VAŽNO ZA SVE MATURANTE


Izvor: Alo.rs/Tanjug/J.A.,Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2020.
Odlučeno kada će se održati prijemni ispiti

Foto:Tanjug/Dimitrije Goll


Ministarstvo prosvete odredilo datume za polaganje prijemnog ispita...

Prijemni ispiti za nadarene učenike koji planiraju da upišu specijalizovana odeljenja gimnazija ili umetničke srednje škole biće održani od 7. juna do 14. juna, rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Prijemni se organizuju za specijalizovana IT odeljenja, matematička, odeljenja za fiziku, istoriju i geografiju, biologiju i hemiju, scenske i audio-vizuelne umetnosti, filoške gimnazije, baletske, muzičke i likovne škole.

Centralizovano onlajn prijavljivanje kandidata za prijemne ispite biće od 18. do 21. maja (od ponedeljka do četvrtka).

Prijavljivanje učenika i podnošenje sportske dokumentacije u Sportskoj gimnaziji i sportskim odeljenjima u gimnazijama biće 8. i 9. juna od osam do 16 sati.

Prijemni ispiti za odeljenja u školama u kojima se deo nastave ostvaruje na stranom jeziku biće u ponedeljak i utorak 8. i 9. juna u 10 sati.

Prijemni ispit u Matematičkoj gimnaziji i matematičkim odeljenjima biće 9. juna u 10 sati.

Za prijemni ispit u baletskim školama rezervisana su tri dana - od 7. do 9. juna u 10 sati (nedelja, ponedeljak, utorak).

Prijemni ispit za učenike sa posebnim posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku (matematika) i prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku (matematika/fizika) biće u sredu 10. juna u 10 , odnosno 14 sati.

Talentovani đaci za scenske i audio-vizuelne umetnosti na proveru znanja idu u sredu 10. juna u 12 sati.

Nadareni za istoriju i geografiju prijemni će raditi u četvrtak 11. juna u 10 , odnosno 14 sati, dok će dan kasnije nadareni đaci proveravati sposobnosti za upis u specijalizovana odeljenja biologije i hemije (petak 12. jun, 10 sati, odnosno 12 sati).

Provera znanja za filološka odeljenja zakazana je za petak i subotu 12. i 13. juna u 10 sati. Prijemni ispiti u muzičkim školama biće tri dana, od petka do nedelje (12. do 14. juna) od 8 sati.

Talentovani učenici koji žele da upišu umetničke škole za likovne oblasti prijemni će polagati takođe tri dana od 12. do 14. juna.

Preliminarni rezultati biće objavljeni 16. juna, kada je i termin za podnošenje žalbi. Konačni rezultati biće objavljeni 17. juna.

Provera sklonosti za upis učenika 7. razreda za program osnovnog obrazovanja učenika nadarenih za matematiku biće 20. juna u 10 sati.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE