Obrenovac, 24.02.2020

Postavljen novi mobilijar u Zabranu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.08.2019.
Uz akciju postavljanja novog, u toku je i akcija obnove starog mobilijara

Foto:lokalnenovine.rs
Izletište Zabran, jedno od omiljenih mesta za rekreaciju i odmor svih Obrenovčana, danas je dobilo novi mobilijar. Radi se o četiri kompleta ležaljki sa stočićima koji su postavljeni u forlandu. Uz akciju postavljanja novog, nadležni navode da se sprovodi i akcija obnove starog mobilijara.

"Sezona kupanja i uživanja na Zabranu je otpočela, doduše ove godine sa zakašnjenjem jer se voda kasno povukla iz forlanda. Mi smo već odavno u redovnom održavanju forlanda i šume. Izvršili smo presipanje šljunka preko kupališnog dela forlanda , u toku su čišćenja i košenja. Ove godine smo došli na ideju da prostor unapredimo mobilijarom koji je drugačijeg oblika , te smo nabavili 4 kompleta ležaljki sa stočićima. Nadamo se da će se našim posetiocima svideti, ako to bude slučaj mi ćemo proširiti ove mobilijare po čitavom forlandu", rekao je direktor Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozar Andrić.

On kaže da je planirano i postavljanje stene za penjanje za decu, kao i izrada projekta za izgradnju avantura parka. Andrić je objasnio da su to aktivnosti koje sledeuju nakon završetka mosta preko kanala, a zatim iskoristio priliku da uputi poseban apel.

"Zbog nekoliko nemilih situacija i neprimerenog ponašanja u zaštićenom prirodnom dobru nakon kojih smo ostali sa devastiranim mobilijarima, moram da apelujem na sve naše sugrađane da se u Zabranu ponašaju kao u svojoj kući, stanu ili dvorištu. Takođe, apelujem da se novoizgrađene pešačko-biciklističke staze ne koriste za parkiranje", kazao je Andrić.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković rekao je da se izletište Zabran iz dana u dan unapređuje kako bi svi ljubitelji prirode kvalitetnije i sadržajnije provodili vreme u njemu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE