Obrenovac, 25.05.2020

Očekuju nas NOVE MERE Vlade


Izvor: Novosti | Obrenovac, 14.04.2020.
Evo ko će moći da se šeta u vreme policijskog časa i da li će zabrana kretanja biti produžena ovog vikenda

Foto:Z.Jovanovic

Član kriznog štaba za suzbijanje virusa korona, pulmolog Branimir Nestorović, otkrio je da cće u narednim danima biti određeno vreme kada će stariji od 65 godina moći da šetaju u vreme policijskog časa, jer su više od mesec dana zatvoreni u kućama. Ideja je da izlaze napolje samo pojedinačno, i to u krugu od 200 metara od kuće.


Nestorović precizira da je ovo još nezvanična informacija, ali da se razmatra na sednicama Kriznog štaba. Izlazak starijim građanima trebalo bi da se omogući pred Uskrs, ali pulmolog upozorava i na ono što se dogodilo u Domu za stare u Nišu, gde je zaraženo 140 ljudi.


- Dakle, treba biti oprezan, tako da ć́emo videti. Puno smo razgovarali i za dan-dva ć́emo odlučiti kako će starijim od 65 godina biti omogućeno da i oni malo prošetaju. Sutra ćemo verovatno dozvoliti da se deca sa autizmom prošetaju u vreme policijskog časa - najavljuje sagovornik.


Na pitanje koliko će trajati policijski čas u toku predstojećeg praznično-neradnog vikenda, Nestorović ističe da će tek biti odluka kada će on početi, odnosno završiti se. Naš sagovornik smatra da je četiri dana – od četvrtka do utorka - previše, ali da svakako zabrana kretanja mora da traje duže nego prethodnog vikenda.


- Možda ćemo omogućiti da na Veliki petak rade radnje do 13 časova, a mala je verovatnoća da u ponedeljak neće biti policijski čas. Sada kada smo u šestoj nedelji i kada očekujemo silazne trendove, ne smemo da dozvolimo luksuz da pokvarimo sve.

Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da će, vrlo verovatno, vikend za Vaskrs biti isti kao prethodni, sa policijskim časom.


"Niko ne može da ukine Vaskrs, to je naš najveći praznik. Svi pokušavamo da smislimo kakvo je to najbolje rešenje", rekla je ona za televiziju B92.


Navela je da će Krizni štab pratiti situaciju iz dana u dan, ali da je vrlo verovatno da će za vikend važiti mere iste kao i prethodnog vikenda.


Na pitanje kada će biti ukinuto vanredno stanje, Kisić Tepavčević je rekla da, bez obzira na ukidanje, normalne životne aktivnosti neće biti iste kao pre.


"Mogu da kažem da se vidi kraj", rekla je ona i dodala da će sve biti završeno uskoro.


Na pitanje da li će to biti u julu ili avgustu, rekla je "pre toga".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE