Obrenovac, 28.05.2020

MIGRANTSKI CENTAR U OBRENOVCU POD ZAŠTITOM VOJSKE (VIDEO)


Izvor: politika.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 17.04.2020.
U Srbiji se 8.800 migranata nalazi u karantinu, pod za┼ítitom vojne policije, tako ─çe ostati dok ne pro─Ĺe opasnost od koronavirusa

Foto:Ministarstvo odbrane/Jovo MamulaMinistar odbrane i šef Radne grupe za migracije Aleksandar Vulin obišao je Prihvatni centar u Obrenovcu, gde su prošireni kapaciteti za smeštaj migranata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. Novi objekat na tom prostoru je donacija je preduze─ça „Milenijum tim”.

- Ovde ─çe biti smešteni migranti i to jeste pomo─ç migrantima, ali na prvom mestu to je pomo─ç svim gra─Ĺanima Srbije. Da oni nisu smešteni ovde, da nisu smešteni u našoj kasarni, da nemaju odgovaraju─çe uslove, oni bi bili ovde na ulicama naših gradova, oni bi danas negde predstavljali bezbednosni i zdravstveni rizik za svakoga od naših gra─Ĺana – izjavio je Vulin.

Vojska Srbije, otkako je uvedeno vanrdno stanje zbog epidemije koronavirusa, obezbe─Ĺuje sve migrantske kampove i vodi se ra─Źuna da ih niko ne napusti.

- Za sve migrante u našoj zemlji je uspostvaljen dvadeset─Źetvoro─Źasovni karantin dokle god ova opasnost ne pro─Ĺe – zaklju─Źio je Vulin.
Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cuci─ç izrazio je zahvalanost ministru Vulinu i Vojsci Srbije koja se, kako ka┼że, dobro snašla u poslovima obezbe─Ĺenja migrantskih centara.

- Sre─çan sam zbog ─Źinjenice što od 8.800 ljudi, koliko ih u ovom momentu imamo u centrima, za sada niko ne pokazuje nikakve simptome i što nemamo nikakav problem – ka┼że Cuci─ç dodavši da u nekim od migrantskih centara izolacija traje ve─ç 32, a negde 46 dana.

Tokom današnjeg obilaska Prihvatnog centra u Obrenovcu, ministar Vulin razgovarao je i sa pripadnicima Vojske Srbije koji obezbe─Ĺuju taj centar.
Kako je istakao komandir snaga za obezbe─Ĺenje Prihvatnog centra Obrenovac major Rade Luki─ç, taj centar 24 ─Źasa obezbe─Ĺuju pripadnici Vojne policije.

- Kontrolišemo ulazak-izlazak ljudi u Prihvatni centar Obrenovac i pru┼żamo pomo─ç Komesarijatu za izbeglice i Ministarstvu unutrašnjih poslova. Naglasio bih da do sada nismo imali nikakvih problema i da sa njima imamo odli─Źnu saradnju - izjavio je major Luki─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE