Obrenovac, 28.05.2020

POJEDINAČAN ULAZAK U MORE, NA PLAŽAMA DISTANCA


Izvor: Kurir.rs/Blic,B.V.,Lokalne novine | Obrenovac, 05.05.2020.
Uvode se nove mere i u poznatim letovalištima?

Foto:Shutter


Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), na pitanje da li očekuje da ove sezone turisti iz Srbije krenu u omiljena letovališta u regionu i kada bi to moglo da se desi, kaže da je još rano govoriti o tome.

- Svi nešto najavljuju, ali niko ništa konkretno ne radi. Što se tiče zemalja u okruženju, svi se nadamo, imamo optimizma da će nešto da se desi, ali ovog trenutka ne možemo da tvrdimo jer sve zavisi od trenutne situacije. Pre kraja maja nije realno uopšte pričati na tu temu - kaže Seničić.

Grčka, jedna među omiljenim destinacijama za letovanje, najavila je da uvodi nove mere na plažama, koje radikalno menjaju ponašanje na koje su turisti navikli. Zvaničnici ove države tvrde da plivanje predstavlja manji rizik i da je važno da se obrati pažnja na mere zaštite u vodi i van vode.

Sasvim je moguće, kako su preneli grčki mediji, da bude uveden pojedinačni ulazak u more, čišćenje ležaljki nakon odlaska kupača i distanca na plaži.

Takođe, poznato je da će samo turistima iz određenih zemalja biti dozvoljen ulazak u zemlju, i na sreću naših turista, Grčka je to učinila za Srbiju. Postoji mogućnost da testiranje na virus bude obavezno, pre ulaska i izlaska iz Grčke, ali još uvek nema potvrde za takvu proceduru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE