Obrenovac, 25.05.2020

NOV NA─îIN IZDAVANJA UVERENJA


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.04.2020.
Od sada je sve mnogo lakše

Foto:Shutterstock


Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogu─çeno je putem elektronskog sertifikata instaliranog na li─Źnoj karti korisnika usluge.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa Kancelarijom za IT Vlade Republike Srbije, pokrenulo je novu uslugu na portalu eUprave za izdavanje Uverenja o (ne)ka┼żnjavanju, odnosno ono ─çe gra─Ĺanima ubudu─çe biti dostavljano na ku─çnu adresu.

Imaju─çi u vidu da trenutno nije mogu─çe preuzimanje ovog dokumenta na šalterima MUP-a, Uverenje o (ne)ka┼żnjavanju ─çe gra─Ĺanima, koji elektronskim putem podnesu zahtev, biti dostavljeno na adresu prebivališta. Do okon─Źanja vanrednog stanja naknada za uslugu dostavljanja ne─çe se napla─çivati.

Podnošenje zahteva na portalu eUprave omogu─çeno je putem elektronskog sertifikata instaliranog na li─Źnoj karti korisnika usluge.

U zavisnosti od svrhe za koju je potrebno Uverenje o (ne)ka┼żnjavanju, na elektronskom servisu je potrebno platiti propisanu republi─Źku administrativnu taksu, osim u slu─Źajevima kada su podnosioci zahteva oslobo─Ĺeni od pla─çanja. Ovo pla─çanje na portalu mo┼że se izvršiti svim platnim karticama (viza, master, maestro i dina karticama), elektronskim bankarstvom, kao i opštom uplatnicom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE