Obrenovac, 26.05.2020

PRIJAVITE NASILNIKE


Izvor: Kurir.rs/Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.04.2020.
Srbija ni tokom vanrednog stanja ne─çe tolerisati nasilje nad ┼żenama i decom

Foto:Shutterstock


Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlovi─ç izjavila je da dr┼żava, kao ni u redovnim uslovima, tako ni u vanrednom stanju, ne─çe tolerisati nijedan vid nasilja nad ┼żenama i decom i pozvala sve da prijave nasilnike.

"Iskustvo zemalja u svetu pogodjenih korona virusom nam pokazuje da dolazi do porasta porodi─Źnog i partnerskog nasilja. Va┼żno je da u ovim teškim i izazovnim danima sa─Źuvamo zdravlje, ali i prisebnost, jer dr┼żava nasilje ne─çe tolerisati", rekla je ona u saopštenju.

Poru─Źila je ┼żenama da uprkos kriznoj situaciji koja je pogodila i Srbiju, one nisu same, da prijave nasilje, jer institucije rade svoj posao.

"Bez obzira na potrebu za samoizolacijom i boravkom u ku─çi, ┼żene nisu zarobljene, na svaku prijavu nasilja nadle┼żne institucije ─çe reagovati kao i do sada", rekla je Mihajlovi─ç.

Preporu─Źila je svim lokalnim samoupravama da odr┼że kontinuitet u koordinaciji svih nadle┼żnih slu┼żbi i donesu interne procedure za postupanje u vreme trajanja vanrednog stanja.

Ona je zahvalila i svim društveno odgovornim kompanijama koje su pru┼żile podršku sigurnim ku─çama u Srbiji, koje nesmetano rade i sada.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE