Obrenovac, 26.05.2020

OVO ZANIMA SVE NEZAPOSLENE


Izvor: Espreso.rs/Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2020.
Prijem klijenata, obavlja─çe se isklju─Źivo u situacijama kada ne postoji mogu─çnost podno┼íenja zahteva elektronskim putem

Foto:Printscreen


Nacionalna slu┼żba za zapošljavanje (NSZ) Srbije objavila je da ─çe osobe koje tra┼że zaposlenje i poslodavci koji tra┼że radnike, od ponedeljka 11. maja, mo─çi da elektronskim putem podnesu svoje prijave i zahteve.Lica koja tra┼że zaposlenje mo─çi─Źe da elektronskim putem izvrše prvu prijavu na evidenciju, podnesu zahtev za ostvarivanje prava na nov─Źanu naknadu za slu─Źaj nezaposlenosti, podnesu zahtev za izdavanje uverenja iz evidencije o nezaposlenosti i završe obuku "Put do uspešnog preduzetnika", precizirano je u saopštenju.

Poslodavci imaju mogu─çnost da elektronskim putem dostave prijave potrebe za zapošljavanjem, podnesu zahteve za u─Źeš─çe u programima aktivne politike zapošljavanja, podnesu zahtev za izdavanje mišljenja na Program rešavanja viška zaposlenih i podnesu zahtev za izdavanje dozvole za rad stranca.

Svi tra┼żioci zaposlenja, kojima je zakazano redovno javljanje u zakonski predvidjenim rokovima, bi─çe obavešteni od strane zaposlenih u nadle┼żnim filijalama NSZ o narednom zakazanom terminu za javljanje, elektronskim putem ili putem telefona.

Prijem klijenata, obavlja─çe se isklju─Źivo u situacijama kada ne postoji mogu─çnost podnošenja zahteva elektronskim putem i u oblastima rada gde je neposredna komunikacija neophodna, i to uz obaveznu primenu i poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Informacije o radu Nacionalne slu┼żbe za zapošljavanje dostupne su na sajtu nsz.gov.rs

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE