Obrenovac, 26.05.2020

SRBI NAJVIŠE KUPUJU MESO UOČI VASKRSA


Izvor: Kurir.rs/Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 16.04.2020.
PKS: Svega ima dovoljno u prodavnicama

Foto:Profimedia


Direktor poljoprivrednog sektora u Privrednoj komori Srbije (PKS) Veljko Jovanovi─ç rekao je da je u proteklom periodu pove─çana potra┼żnja kupaca za mesom, ali da svega ima dovoljno u prodavnicama. Jovanovi─ç je na onlajn konferenciji Francusko-srpske privredne komore kazao da je na po─Źetku pandemije korona virusa u Srbiji postojao problem sa isporukom hrane, ali ne zbog nedostatka proizvoda ve─ç problema sa logistikom.

"Naši prvi napori su bili usmereni ka tome da rešimo problem logistike, a taj problem je postojao ne samo u Srbiji ve─ç u celoj Evropi, to smo rešili i nakon prvih dana kada su se svi borili sa istim problemima ima hrane svuda", naveo je Jovanovi─ç.

On je ocenio i da u narednom periodu postoje naznake da ─çe se otvoriti zelene pijace u pojedinim regionima.

Prema Jovanovi─çevim re─Źima gra─Ĺani su sada nau─Źili da naru─Źunaju putem interneta gde je sko─Źila potra┼żnja i prodaja, kao i da su po─Źeli da naru─Źuju neke svakodnevne namirnice.

Poljoprivredni savetnik za Rumuniju, Bugarsku i Srbiju u Ambasadi Francuske Marie Luce Ghib navela je da je Srbija prva zemlja u regionu koja je zabranila izvoz hrane.

"Rumunija je tu meru uvela tek prošle nedelje, istovremeno se treba truditi da cene osnovnih ┼żivotnih namirnica ne rastu", rekla je Ghib.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE