Obrenovac, 28.05.2020

NOVE MERE VLADE SRBIJE:


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 24.04.2020.
Evo ko će moći preko granice i kada će biti potpuno otvorene

Foto:Nemanja Nikolić


Vlada Srbije je donela odluku da se omogući prelazak granice za ljude koji žive u pograničnim područjima, a koji rade ili imaju svoju zemlju preko granice.

To je izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji će u četvrtaka, upravo na graničnom prelazu Horgoš, razgovarati sa mađarskim kolegom Peterom Sijartom. Dačić je istakao i da će sutrašnji sastanak biti održan na graničnom prelazu, na srpskoj strani.

"Da nas ne bi optuživali da smo prekršili neke mere. Sastanak će biti održan uz poštovanje svih mera koje je naš stručni tim preporučio", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je to pitanje rešeno, pre svega zbog Mađarske, ali će važiti i za sva pogranična područja sa drugim zemljama.

"Već nedelju-dve postoje aktivnosti i vlada je donela odluku da se praktično omogući nesmetan prelazak za ljude koji rade preko granice ili imaju svoju zemlju, čak i u ovim uslovima vanrednog stanja", rekao je Dačić.

Potpuno otvaranje granica, ističe, još nije na dnevnom redu, ali jeste jedna od tema razgovora, kako bi se videlo kakvi tu planovi postoje.

"Evropska unija, bez obzira što pokušava da ima jednu zajedničku mapu puta za popuštanje mera, nema zvanično zajedničku politiku tim povodom. To će verovatno biti na osnovu različitih procena. Najavili su da će prvo otvoriti promet putnika unutar EU, a koliko će se zadržati ta ograničenja, videćemo", rekao je šef srpske diplomatije.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE