Obrenovac, 12.07.2020

NAJNOVIJE MERE VLADE SRBIJE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2020.
Na dana┼ínjoj sednici Vlade Republike Srbije, donete se najnovije odluke u vezi sa spre─Źavanjem ┼íirenja virusa COVID-19 (koronavirus)

Foto:Stefan Koji─ç


Napu┼ítanje domova nakon 17 ─Źasova i pre 5 ─Źasova ujutru, mogu─çe je isklju─Źivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadle┼żnih organa ...

Izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da zabrana kretanja za sve gra─Ĺane od danas va┼żi od 17 ─Źasova do 5 ─Źasova ujutru. Izuzetak je dan nedelja, kada gra─Ĺani stariji od 65 godina mogu napu┼ítati svoje domove od 3 do 8 ─Źasova ujutru, u cilju kupovine namirnica.

Napu┼ítanje domova nakon 17 ─Źasova i pre 5 ─Źasova ujutru, mogu─çe je isklju─Źivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadle┼żnih organa.

Imaju─çi u vidu potrebe gra─Ĺana, Vlada je odlu─Źila da dozvoli izvo─Ĺenje ku─çnih ljubimaca u ┼íetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 ─Źas.

Gra─Ĺani mogu izvesti svoje ljubimce u ┼íetnju u maksimalnom trajanju od dvadeset minuta i najvi┼íe dvesta metara od mesta svog prijavljenog prebivali┼íta. Te ┼íetnje se ne smeju obavljati u grupama. 

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upu─çena je odre─Ĺena koli─Źina opreme, shodno trenutnim mogu─çnostima, kao podr┼íka borbi sa virusom COVID-19. Odre─Ĺena je maksimalna cena za┼ítitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno ─çe obave┼ítavati gra─Ĺane o razvoju situacije. Jo┼í jednom apelujemo na sve gra─Ĺane da se pridr┼żavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini na─Źin da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE