Obrenovac, 24.02.2024

NE PRAŠTAJU NI MINUT


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2023.
Kako da proverite da li vam je stigla parking kazna i gde vam je pauk odneo auto

Foto:─îitalac Kurira


Samo voza─Źi u Beogradu znaju kako je teško na─çi mesto za svoj auto kada ┼żurite na posao, va┼żan sastanak ili na pregled kod doktora. Parking mesta u prestonici ─Źesto nema ni za lek, pa Beogra─Ĺani ─Źesto svog ─Źetvoroto─Źkaša ostave gde stignu, a tom prilikom ponekad zaborave i na propise.

Kada ne znate da li vas je Oko sokolovo snimilo postoji mogu─çnost da online proverite da vam je parking kazna stigla na naplatu ili gde vam je pauk odneo auto.

Sve što vam je za to potrebno je da na sajtu JKP „Parking servis“ unesete registarske oznake i proverite da li vaša kazna postoji i kolika je ona. Isto va┼żi i za informacije o tome gde se nalazi vaš automobil, nakon što ga je odeo pauk.

Korisnik ima pravo na 50 odsto popusta na cenu eDPK, ukoliko istu plati u roku od osam dana od dana isteka va┼żenja eDPK. Ako korisnik parkirališta ne plati u propisanom roku, pokre─çe se postupak naplate potra┼żivanja, a troškovi prinudne naplate, zakonska zatezna kamata i drugi troškovi padaju na teret voza─Źa.

Kazna za nepropisno parkiranje ili prekora─Źenje vremena parkiranja u prvoj, drugoj i tre─çoj zoni u Beogradu je 1.870 dinara. Ko ceh namiri u roku od osam dana, pla─ça upola manje – 935 dinara. U takozvanoj plavoj zoni i u Zemunu, puna kazna iznosi 720 dinara, a ako se plati u roku od osam dana – 360 dinara.

Registar nepla─çenih kazni je elektronska baza podataka u kojoj se ─Źuvaju sve nepla─çene nov─Źane kazne, troškovi postupka i drugi nov─Źani iznosi koji su izre─Źeni odlukom prekršajnog suda ili putem prekršajnog naloga. Preko online mo┼żete saznati da li imate kaznu u poslednja dva meseca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE