Obrenovac, 16.04.2024

OBRENOVAC DOMA─ćIN REGIONALNE ÔÇŁPA┼ŻLJIVKO SMOTREÔÇŁ


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2023.
Pred┼íkolci i u─Źenici ni┼żih razreda osnovnih ┼íkola na kvizu ÔÇŁPa┼żljivkova smotraÔÇŁ proverili svoja znanja iz oblasti saobra─çaja

Foto:obrenovac.rs


Obrenovac je bio doma─çin ovog edukativnog kviza koji organizuje Komisija za bezbednost saobra─çaja opštine Obrenovac u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobra─çaja, a pored u─Źenika osnovnih škola sa teritorije opštine Obrenovac, u─Źeš─çe na ovom takmi─Źenju uzeli su i u─Źenici škola iz opština Zemun i Mionica.

Iz Agencije za bezbdenost saobra─çaja naglašavaju da je osnovni cilj ovakvih takmi─Źenja upravo, da deca nau─Źe osnovna pravila koja ─çe im pomo─çi da bezbedno u─Źestvuju u saobra─çaju.

– Iz godine u godinu tra┼żimo nove na─Źine kako deci da pribli┼żimo temu bezbednosti u saobra─çaju, a smotru smo prepoznali kao veoma korisnu za predškolski uzrast i uzrast prvog i drugog razreda – rekao je Filip ┼Żivkovi─ç iz Agencije za bezbednost saobra─çaja.

Unapre─Ĺenje bezbednosti svih u─Źesnika u saobra─çaju jedan je od prioriteta u radu opštinske Komisije za bezbednsot u saobra─çaju.

– Svakodnevno imamo potrebu da najmla─Ĺima predo─Źimo kako treba da se ponašaju u saobra─çaju, da bi bili bezbedni. Ovo je samo još jedna u nizu provere znanja naših najmla─Ĺih o saobra─çajnim pravilima, budu─çi da smo u proteklom periodu imali veliki broj sli─Źnih kvizova i takmi─Źenja. Svakog meseca potrebno je da jednu, ako ne i više akcija posvetimo našim najmla─Ĺima, kako bismo razvijali svest o zna─Źaju bezbednog u─Źestvovanja u saobra─çaju – naveo je predsednik Komsije za saobra─çaj opštine Obrenovac Ivan Stoji─ç.

Komisija za bezbednost u saobra─çaju opštine Obrenovac i nadalje bavi─çe se najmla─Ĺim u─Źesnicima u saobra─çaju, odnosno njihovom bezbednoš─çu u saobra─çaju.

– Stalni konkurs za dodelu besplatnih auto sedišta je potreba koju smo primetili u interakciji sa roditeljima. Naime, sa jedne strane ovim konkursom obezbedi─çemo bezbednije u─Źeš─çe najmla─Ĺih u saobra─çaju, ali i finansijski podr┼żati roditelje koji bi morali izdvojiti odre─Ĺena finansijska sredstva za kupovinu de─Źijih auto sedišta – rekao je Stoji─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE