Obrenovac, 27.05.2020

ONI ŽIVE NA POSLU


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2020.
Zaposleni u Vodovodu, Domu za stare i Termoelektrani ne idu kući - žive na poslu

Foto:lokalnenovine.rs


Zaposleni u državnom gerontološkom centru u Obrenovcu sa 314 korisnika neće napuštati ovu ustanovu i radiće u naredne dve nedelje u uslovima karantina, rekao je za TV Prva predsednik opštine Miroslav Čučković.

On je rekao da su korisnici doma dobro i da nemaju respiratornih problema i naveo da su njihovi izlasci i kontakti sa njima zabranjeni još od 20. marta, kako bi bili zaštićeni.

Čučković je rekao da su zaposleni koji ostaju u domu testirani pre ulaska i dodao da ovakav tip rada u Obrenovcu već funkcioniše u Vodovodu, kao i u Termoelektrani “Nikola Tesla”.
Dvadeset radnika Vodovoda u Obrenovcu odlučilo se na samoizolaciju ali ne u kući već na - radnim mestima. Naime, radnici su odlučili da pomognu narodu i budu sve vreme na svom poslu tokom vanrednog stanja.

- Tehnolozi, laboranti i električari koji vode fabrike vode na Zabrežju u Bariču su osobe nama od velikog značaja, ne daj bože da se neko zarazi u spoljnom svetu dok dolazi ili odlazi s posla, morali bismo da izolujemo sve koji vode fabriku, a znate da je voda osnovno sredstvo za borbu protiv virusa. Naš štab je doneo odluku, ponosan sam - rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Svih 20 radnika Vodovoda u Obrenovcu ne izlazi iz kruga fabrike niti neko ulazi u njega.

I ovi ljudi su naši heroji, hvala im !

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE