Obrenovac, 27.05.2020

OBAVEŠTENJE ZA RODITELJE


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2020.
28. maja zakazivanje za upis i testiranje ─Ĺaka prvaka

Foto:Aleksandar Jovanovi─ç


Na portalu e-Uprava od 28. maja bi─çe omogu─çena usluga elektonskog zakazivanja termina za upis i testiranje budu─çih u─Źenika prvog razreda, a ta usluga bi─çe dostupna do 10. jula, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Elektronsko zakazivanje termina za upis i testiranje budu─çih u─Źenika prvog razreda omogu─çi─çe roditeljima i starateljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu pripremili su te nove procedure upisa dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, kako bi bi taj proces bio pojednostavljen.

Ne trebaju dokumenta

Objašnjavaju da roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument, jer ─çe svi podaci biti pribavljeni po slu┼ż┬×benoj du┼ż┬×nosti elektronskim putem.

U saopštenju se precizira da ─çe se preko aplikacije e-Upis izvršiti upis u─Źenika u školu, kao i povla─Źenje neophodnih dokumenata iz mati─Źne knjige ro─Ĺenih, evidencije prebivališta i iz IZIS-a o obavljenom lekarskom pregledu.

Šta sa lekarskim pregledom

Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis u─Źenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula. godine.

Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testira─çe u─Źenika.

Od 1. aprila roditelji imaju mogu─çnost da elektronskim putem iska┼ż┬×u interesovanje za upis deteta u prvi razred u odre─Ĺenu osnovnu školu na Republike Srbije preko portala e-Uprava, podse─ça Ministarstvo u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE