Obrenovac, 28.05.2020

OVAKO KORONA RAZARA PLUĆA! (VIDEO)


Izvor: Alo.rs/Republika/N.A.,Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2020.
Pamet u glavu, situacija je ozbiljna

Foto:PrintscreenYoutube


Oko 80 odsto pacijenata od koronavirusa iskusiće blage simptome ...

Snimak koji oslikava virtuelnu realnost pokazuje koliko se brzo koronavirus širi po plućima i kakvu štetu na njima izaziva.

Lekari su ga stavili na respirator, ali ni to nije pomagalo i transportovan je na Univerzitet Džordža Vašingtona.

Vrlo brzo video se jasan kontrast između zdravog tkiva i tkiva inficiranog virusom – primećuje dr Mortman, objašnjavajući razliku između plavog, zdravog tkiva i inficiranog tkiva koje je označeno zelenkastim oblacima. 

Razlika je tako uočljiva da ne morate ni da budete lekar da biste je primetili i shvatili da je situacija ozbiljna – dodaje ovaj lekar, dodajući da virus očito nije izolovan na jednom krilu pluća, već se proširio na oba.
Zbog toga što su oba plućna krila zaražena u tolikoj meri, primećuje, nije pomagao ni respirator. 

Kako statistika do sada govori, oko 80 odsto pacijenata od koronavirusa iskusiće blage simptome i infekciju. Ostalih 20 odsto mora da bude hospitalizovano, od čega se skoro 14 odsto nađe u teškom stanju. Nešto preko šest odsto je u kritičnom stanju. 

Počne  infekcijom, onda se razvija upala pluća koja vremenom oštećuje tkivo i pravi dugoročnu štetu i mogla bi da onemogućava pacijente da i kada se oporave dišu normalno i punim kapacitetom. Nekad i za ceo život – kaže dr Mortman.
Koronavirus pokreće se, inače, iz gornjeg respiratornog trakta – nosa, usta, grla i gornjeg dela pluća, u donji deo pluća, a pneumonija je upala donjeg dela pluća. Tada se alveole uglavnom pune tečnošću ili gnojem i otežavaju disanje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE