Obrenovac, 28.05.2020

PREKO GRANICE SAMO UZ TEST ILI KARANTIN


Izvor: Tanjug/Alo.rs/D.N.,Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2020.
Alternativa za dr┼żavljane Srbije

Foto:MUP Srbije


Razra─Ĺuju se razli─Źite verzije...

Ukoliko evropske zemlje uvedu obavezu zdravstvenog pasoša omogu─çi─çemo našim gra─Ĺanima, koji ┼żele da putuju da obave testiranje na virus korona u laboratorijama u Srbiji, ali ─çe to morati da plate, ka┼że ministar zdravlja Zlatibor Lon─Źar.

Napominje da zdravstveni (korona) pasoš nije uvela ni jedna zemlja, da se to još samo razmatra kao mogu─çnost i da Srbija prati šta se dešava.

Razra─Ĺuju se, kako ka┼że, razli─Źite verzije. Neke zemlje predla┼żu da se svakom putniku koji ulazi na njihovu teritoriju omogu─çi testiranje još na aerodromu. Ta usluga ─çe morati da se plati, a pominje se cifra ─Źak od 190 evra.

Druga verziju je da putnici mogu da u─Ĺu u zemlju, ali je neophodno da sa sobom imaju rezultat testa da su negativni na virus korona. Rezultat ne sme biti stariji od 24 sata.

"Mi se spremamo, ukoliko to bude opcija, da za gra─Ĺane Srbije koji ┼żele da putuju omogu─çimo testiranje u nekoj od naših laboratorija. Tu uslugu ─çe morati da plate. Ne ┼żelimo nikom da ograni─Źavamo kretanje", rekao je Lon─Źar.

Napominje da je testiranje na virus korona besplatno za sve gra─Ĺane koji imaju neke respiratorne infekcije i koji imaju indikacije da treba da budu testirani.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE