Obrenovac, 26.05.2020

BUDUĆI IZGLED PLAŽE 'PERILO'(VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 14.05.2020.
Danas je predstavljen plan budućeg izgleda izletišta ,,Perilo” na Zabrežju

Foto:lokalnenovine.rs


Predviđeno je uređenje plaže i okoline izletišta, koje će biti obogaćeno novim klupama i mobilijarom.

Direktor Javnog preduzeća za unapređenje i zaštitu životne sredine, Svetozar Andrić izjavio je da će ovaj prostor u narednom periodu biti obogaćen sa lježaljkama, poput onih koje se nalaze u Zabranu.

-Ovde planiramo da napravimo prostor za uživanje građana i da sačuvamo sve ono što je priroda podarila ovom mestu. Na ovom delu imaćemo lepu i urednu plažu. Postavićemo i drvene stubiće i nove kante kako bi sačuvali ovaj prostor – rekao je Andrić i najavio da će radovi početi do kraja meseca i da će do početka letnje sezone ovaj prostor biti uređen.

Izletište Perilo povezano je sa Zabranom zahvaljujući pešačko biciklističkoj stazi dužine 1960 metara. Na Zabranu je predviđeno da se izgradi ,,Avantura park” a radovi će početi u narednim danima.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković izrazio je zadovoljstvo što će ovaj prostor posle dugo vremena biti uređen.

– Takođe, sa Kajak Kanu klubom dogovorili smo da uradimo i nove pontone kod ,,Kajak šupe”, kao one što imamo na Zabranu. Ovaj prostor biće pokriven i odnošenjem komunalnog otpada od strane JKP-a, Zabrežani će brinuti o ovom prostoru, pošto će u najvećoj meri oni i koristi ovu plažu. Želimo da Perilo izgleda daleko lepše nego što je danas. Mi imamo primer Baričke ade, njima smo pomogli i tamo su napravili neku vrstu svog komfora. Imaju mogućnost i da sednu i da se zaštite od sunca, tako će biti i ovde, građani će imati ležaljke, imaćemo i nov pesak. Ovo će biti pravi raj na zemlji. Ovaj virus nas je naučio i to da je naš grad zaista najlepši na svetu – zaključio je Čučković i podsetio da će na dva kilometra uzvodno od Perila biti urađen novi bunar koji će imati protok od 100 litara u sekundi za bolje vodosnabdevanje Obrenovca.

Nikola Belić, predsednik Saveta mesne zajednice Zabrežje izrazio je zahvalnost Gradskoj opštini Obrenovac što je izašla u susret meštanima koji su podneli zahtev za uređenje ovog prostora. Belić je naglasio da će biti odvojen deo za pecaroše i alase i nakon uređenja plaže. On je podsetio da se trenutno izvode radovi i na izgradnji novog igrališta u dvorištu škole na Zabrežje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE