Obrenovac, 26.05.2020

GRADSKE PIJACE POČINJU SA RADOM (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 21.04.2020.
Čučković je pozvao sve građane da prate mere epidemiologa i ukazao na neophodnu posvećenost svih

Foto:lokalnenovine.rs


Nakon mesec i po dana strogih mera koje su imale za cilj sprečavanje širenja virusa Covid-19 i očuvanja zdravlja građana, trenutna epidemiološka situacija u Srbiji prema rečima stručnjaka otvara prostore za relaksaciju pojedinih prethodno uvedenih mera. S tim u vezi, Vlada Republike Srbije donela je odluku da od sutra, 22. aprila počnu sa radom gradske pijace i tržni centri na otvorenom.

Tim povodom, predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miroslav Čučković istakao je da će se u narednom periodu otvarati pojedina prodajna mesta u gradu, pa s tim u vezi najavio je da se nakon otvaranja gradskih pijaca planira otvaranje frizerskih salona, a potom i dečijih igrališta.

"Samim tim, kako se bude povećavao broj otvorenih prodajnih objekata, restorana, kafića, tržnih centara, velikih fabrika, vraćaćemo u stari pogon i određeni broj autobusa, ali sve to mora da bude praćeno ozbiljnim i odgovornim ponašanjem svih građana." – rekao je Čučković.

On je objasnio da je od izuzetnog značaja da svi posetioci zelene pijace poštuju sve mere koje se odnose na socijalno distanciranje i da pristupaju ovom prostoru kao što su kako on kaže u prethodnom periodu posećivali banke, markete i druge prostore kojima je bio moguć pristup.

"Onaj naš slogan ”ostani kod kuće” suštinski treba da bude pretočen u slogan ”zaštititi sebe znači zaštititi drugoga”, s obzirom da će mnogi od nas vrlo brzo biti van svojih domova." – zaključio je Čučković.

Foto:lokalnenovine.rs

Slavko Berić, direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” obratio se svim izlagačima na zelenoj pijaci i ukazao na neophodno poštovanje mera zaštite. On je istakao da svi izlagači na zelenoj pijaci moraju imati zaštitnu opremu, maske i rukavice, a ukoliko ne budu poštovane ove mere zaštite, prema njegovim rečima, izlagačima će u narednom periodu biti onemogućen rad.

Berić je ovom prilikom pozvao izlagače poljoprivrednih proizvoda koji su zainteresovani da svoje proizvode izlože na prostoru zelene pijace, da dođu u prostorije Javnog komunalnog preduzeća ”Obrenovac” i da zakupe tezge na zelenoj pijaci i na taj način obezbede plasman svojih proizvoda.

"Radno vreme zelene pijace za sve lokale biće od 7.00 do 15.00 sati, što se tiče tezgi, radno vreme će biti od 7.00 do 14.00 sati, kako bi ljudi koji rade dezinfekciju ovog prostora mogli da odrade svoj posao na adekvatan način i da do 18 sati stignu svojim kućama." – rekao je Berić.

Petar Petrović, direktor Javnog preduzeća ”Poslovni prostor” Obrenovac obavestio je građane i zakupce da od sutra, 22. aprila počinje sa radom tržni centar na otvorenom, robna pijaca.

On je naglasio da neće biti promena u radnom vremenu robne pijace, da će tržni centar na otvorenom raditi svim danima po redovnom rasporedu, osim ponedeljkom i u vreme policijskog časa.

"Poštujući odluku Vlade Srbije, radno vreme će biti kao što je bilo ranije, ali molim zakupce koji imaju preko 65 godina da ne dolaze, da pronađu neku zamenu ili da eventualno odlože rad. Ono što je bitno da kažemo, u vreme vanrednog stanja neće biti fakturisanja, naime mesec dana po završetku vanrednog stanja, biće naplaćivano 50 posto manje nego što je naplaćivano pre uvođenja vanrednog stanja." – rekao je Petrović.

On je posebno istakao da je važno da svi zakupci na robnoj pijaci u narednom periodu zbog svoje i bezbednosti drugih imaju zaštitnu opremu, maske i rukavice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE