Obrenovac, 20.01.2022

PEĆ NA PELET UGREJALA ŠKOLU U KONATICAMA


Izvor: obrenovaac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 19.11.2021.
Osnovna škola u Konaticama dobila je novi sistem grejanja

Foto:obrenovaac.rs


Od ove nedelje škola u mesnoj zajednici Konatice greje se zahvaljujući peći na pelet, koju su obezbedile Gradska opština Obrenovac i Javno komunalno predzeće ”Toplovod”. Školu u Konaticama obišli predstavnici opštine Obrenovac.

Nova peć zamenila je staru, a efekat drugačijeg sistema grejanja, može se osetiti već na samom ulazu u školsku ustanovu.

–Hol škole, toaleti, sala za fizičko su prostorije koje su proteklih godina u zimskom periodu bile hladne, te je bilo jako teško izvoditi nastavu tih meseci. Međutim, zahvaljujući Gradkoj opštini Obrenovac i Toplovodu, realizovan je jedan veliki projekat, izuzetno značajan – istakla je direktorka Osnovne škole ”Draževac” Gordana Vujačić.

Uvođenje novog sistema grejanja, pre svega je poboljšalo higijenske uslove u učionicama.

– Nema loženja u učionici, već samo u kotlarnicama, što je izuzetno čistije rešenje. Naime, napolju se može odmah uočiti, da nema crnog dima, a i pelet je dosta čistije i zdravije rešenje po celu okolinu – navela je Vujačić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom obilaska škole u Konaticama, izdvojenog odeljenja Osnovne škole ”Draževac” izrazio je nadu da će narednih godina ovu školu upisivati veći broj učenika, s obzirom na bolje uslove.

Odbornik u Skupštini opštine Obrenovac Marko Babić ovim povodom naglasio je, da se ulažu napori kako bi se obezbedili što je moguće bolji uslovi školovanja za decu i time sprečio njihov odlazak izvan mesta u kojem žive.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE