Obrenovac, 28.05.2020

POLICIJSKI ČAS PREKRŠILO 5.689 GRAĐANA SRBIJE


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.05.2020.
Izre─Źeno je ukupno 280 miliona dinara nov─Źanih kazni

Foto:Ana Paunkovi─ç


Od uvo─Ĺenja vanrednog stanja, odnosno uvo─Ĺenja policijskog ─Źasa, zbog kršenja zabrane kretanja i drugih mera uvedenih radi spre─Źavanja širenja virusa korona, prekršajni sudovi u Srbiji izrekli su nov─Źane kazne za ukupno 5.689 gra─Ĺana.

Me─Ĺu osu─Ĺenima je 1.675 gra─Ĺana starijih od 65 godina koji su prekršili meru zabrane napuštanja stana, kao i 4.347 mla─Ĺih od 65 koji su prekršili zabranu kretanja tokom policijskog ─Źasa, re─Źeno je Tanjugu u pravosudnim organima.

Zbog izvo─Ĺenja ku─çnih ljubimaca mimo propisanog vremena ka┼żnjene su ukupno 34 osobe, dok je 41 ka┼żnjena zbog okupljanja više od dve osube na javnom mestu.

Zbog poseta parkovima, pre ukidanja ove mere, ka┼żnjeno je ukupno 47 ljudi, dok je zbog kršenja propisa o sahranama na kojima je dozvoljeno prisustvo najviše 10 osoba, ka┼żnjeno ukupno 12.

Prema podacima prekršajnih sudova širom Srbije, izre─Źeno je ukupno 278.063.020 dinara nov─Źanih kazni.

Svi ovi prekršaj ustanovljeni su Uredbom o ograni─Źenju i zabrani kretanja od 21. marta, koja ─çe prestati da va┼żi danom ukidanja vanrednog stanja, što je najavljeno od ─Źetvrtka.

Uredbom Vlade pobrojane radnje su predvi─Ĺene kao prekršaji za koje se mo┼że izre─çi kazna od 50.000 do 150.000 dinara, a sudovi su za prvo kršenje Uredbe izricali mahom minimum kazne, a za svako slede─çe po 100.000 dinara ili više.

U nekim slu─Źajevima izre─Źene nov─Źane kazne gra─Ĺani su odmah platili, dok ─çe ostale naplatu ─Źekati nakon pravosna┼żnosti presuda, jer gra─Ĺani imaju pravo da ulo┼że ┼żalbe Prekršajnom apelacionom sudu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE