Obrenovac, 26.05.2020

POD POSEBNIM USLOVIMA


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.04.2020.
Ponovo rade kladionice

Foto:Printscreen YouTube


Svi koji se bave igrama na sreću mogu da nastave da rade, ali samo u objektima čija površina nije veća od 400 kvadratnih metara i pod uslovom da primenjuju sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja korona virusa i osigurava bezbednost zaposlenih i korisnika usluga.

U odluci objavljenoj u Službenom glasniku precizira se da u prostoriji mora biti ograničen broj lica, da se mora poštovati stalna socijalna distanca, odnosno međusobno rastojanje između dva lica od najmanje dva metra.

U slučaju manjeg rastojanja, mora se obezbediti staklena, plastična ili slična barijera, a obavezna je dezinfekcija prostorija, podova, mobilijara, mašina, alata i uređaja za rad posle pružene usluge svakom pojedinačnom korisniku.

Takođe, obavezna je upotreba zaštitnih sredstava, odnosno maski i rukavica, kako od strane zaposlenih tako i od korisnika usluga.

Nije dozvoljeno posluživanja hrane, odnosno pića, a vlasnici kazina, kladionica i drugih mesta gde se priređuju igre na sreću moraju da donesu poseban plan primene mera, kao sastavni deo akta o proceni rizika koji se donosi u skladu sa zakonom i propisima iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE