Obrenovac, 31.05.2020

KAKO ĆE SE U SRBIJI PROSLAVITI PRVI MAJ?


Izvor: Alo.rs/Novosti/M.G.,Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2020.
Pred prvomajske praznike mogla bi ponovo biti na snazi zabrana okupljanja

Foto:Printscreen


Za Vaskrs smo imali najduži policijski čas od čak 84 sata, a nije isključeno da nam slična situacija bude i tokom prvomajskih praznika.

- Pre nedelju dana smo rekli da su dve nedelje potrebne da se vidi pad oboljevanja, da se vidi jasan pad broja ljudi na respiratorima, kako bi došlo do smanjivanja restriktivnih mera. Sada ulazimo u tu drugu nedelju.

- I treća stvar od koje zavisi ukidanje policijskog časa, odnosno ublažavanje restriktivnih mera, je da se povećava broj onih koji idu u privremene bolnice, bez ili sa slabim simptomima, a da se prazne bolnice u kojima su teži pacijenti - objasnio je dr Predrag Kon.

- Mi imamo određene praznike kada je uobičajeno da postoje međusobna, grupna druženja. Tu smo pominjali pre svega hrišÄ‡anski praznik Uskrs i Prvi maj. O tome smo pričali da su to momenti dodatnog rizika, da treba da sprečimo kako ne bi došlo do pogoršanja situacije. Dakle sa jedne strane je statistika, sa druge događaji.

- Jedan praznik smo prošli, veoma je važno kakvo ćemo stanje imati pred prvomajske praznike. Mogli bismo da zabranimo okupljanja, ali nismo sigurni da bi odluka bila poštovana. Cilj je samo jedan, zaštita života - objasnio je Kon.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE