Obrenovac, 30.07.2021

OVAKO ĆE IZGLEDATI UPIS PRVAKA


Izvor: Kurir.rs/Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 29.04.2020.
Produžen kalendar za upis, deca dolaze na provere po pozivu

Foto:Aleksandar Jovanovic


Kalendar za upis dece u osnovne škole će biti produžen u odnosu na dosadašnju praksu.

Deca će dolaziti na provere samo po pozivu. Budući đaci prvaci će, po svemu sudeći, testiranje za upis u školu imati tokom leta. Zbog pandemije virusa korona, ove godine prijavljivanje predškolaca se obavlja samo elektronskim putem.

Prema zvaničnom kalendaru, kao i svake godine, podnošenje zahteva planirano je do kraja maja, ali će to moći da se obavi do početka školske godine, kao što je i do sada bila praksa. Iako je vanredna situacija, u domovima zdravlja su nastavljeni lekarski pregledi za najmlađe đake.

Ove godine roditelji neće morati da šetaju od šaltera do šaltera, kako bi uzeli neophodne "papire". Škole će neophodna dokumenta nabavljati službenim putem - povlačenjem iz nadležnih službi. Jedino što je potrebno uraditi lično jeste da da mame i tate odvedu decu na preglede u domove zdravlja, a škole će lekarska uverenja "preuzeti" iz zdravstvenih ustanova.

DOKUMENTA

Za upis u prvi razred potrebni su izvod iz matične knjige rođenih, prijava prebivališta i lekarsko uverenje. Očekuje se da će 1. septembra u školske klupe sesti oko 16.000 đaka prvaka. Krajem avgusta đaci će znati kod koje učiteljice su raspoređeni.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE