Obrenovac, 13.08.2022

5 TRIKOVA DA DRASTIト君O SMANJITE MESEト君E TROナKOVE


Izvor: Espreso/Najzena/Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2022.
Usvojite ih i uナ。tedeトete POLA PLATE

Foto:Petar Lazoviト


ト憩sto vam nedostaje novca iako redovno dobijate naknadu za vaš rad na poslu. Ukoliko imate ovakve problem pomoトu ovih pet naト絞na nuト絞te kako smanjiti meseト肱e troškove.

Jednom kada nauト絞te kako raspolagati steト稿nim novcem te gde i kako moナセete uštedeti, ナセivot トe vam odjednom postati puno lakši te トete konaト肱o moトi priuštiti sve ono što ranije niste.

Iskljuト絞ti elektriト肱e ureト疎je kada nisu u upotrebi

Izbegavajte rad elektriト肱ih ureト疎ja u ''stand by'' naト絞nu rada kad god je to moguトe. Iskljuト絞 TV prilikom duナセih odlazaka iz kuトe. ''Stand by'' naト絞n rada kod raznih kuトanskih ureト疎ja, a posebno TV, troši i do 6 odsto elektriト肱e energije u domaトinstvu. Takoト粗, iskljuト講jte svetlo u prostorijama u kojima se niko ne nalazi.

Ne bacajte hranu

Veliki deo novca veトina ljudi potroši na hranu, zato je vaナセno ne kupovati namirnice koje neトete jesti. Takoト粗, ako smatrate da bacate previše hrane nakon obroka, predlaナセemo vam da pomno isplanirate jelovnik za sedmicu. Tako トete taト肱o znati šta od namirnica kupiti. Takoト粗, moナセete kuvati veトe koliト絞ne hrane, pa višak zamrznuti i iskoristiti za dane kad ne stiナセete kuvati. Na taj naト絞n postoji manja verojatnost da トete u nedostatku vremena naruト絞ti dostavu ili otiトi u restoran, što je takoト粗 velika ušteda.

Kupovati na akcijama

Bez obzira da li je reト o odeトi, obuトi, kuトnim aparatima, sredstvima za ト絞šトenje, komadima nameštaja ili ト溝k hrani, uvek je pametno kupovati na sniナセenjima. Minimalno dva puta godišnje trgovine su po zakonu duナセne imati velika sezonska sniナセenja, a tu su i super prilike poput "black fridaya" te raznト絞h semiト肱ih i meseト肱ih akcija na kojima se zaista moナセe uštedeti.

Prati svoje meseト肱e troškove

Zapišite stalne meseト肱e troškove kako bi znali koliko novca morate na poト稿tku meseca odvojiti, a s kojim iznosom uistinu raspolaナセete. Zapisujte koliko ste potrošili u trgovini, koliko ste novaca taj mesec izdvojili na novu odeトu, a koliko na ruト耕ove u restoranima. Na taj naト絞n トete lako uoト絞ti na šta najviše odlazi vaš novac i šta moナセete promeniti da ga zadrナセte u svom novト溝niku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Iliト PR Agencija za izradu i odrナセavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navoト粗nje izvora
Ostale uslove koriナ。トenja portala proト絞tajte OVDE