Obrenovac, 25.05.2020

PO RASTU ĆEMO BITI PRVI ILI DRUGI U EVROPI


Izvor: kurir.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2020.
Rezerve održale stabilnost

Foto:Profimedia


Predsednik Aleksadnar Vučić ponovio je da će Srbija biti prva ili druga u Evropi po stopi rasta, ali i visini primanja.

“Moja procena je da ćemo biti prvi ili drugi u Evropi ove godine po stopi rasta, ali i po visini primanja. Ako pogledate zemlje u okruženju, sa kojima se često poredimo, već se smanjuju plate za javne funkcionere, pa za javni sektor, da li će pet, 10, 15 ili 20 odsto... Mi o tome, u ovom trenutku, ne razmišljamo”, rekao je Vučić za TV Pink.

Kao što, kaže, nismo razmišljali ni o pomoći MMF-a ni EU, jer nemamo poremećaje platnog bilansa, već imamo stabilne finansije, značajne rezerve, kao i značajne rezerve zlata i dobru fiskalnu situaciju u NBS.

Vučić je rekao i da država želi dodatno da podrži preduzeća i da su već počeli da se odobravaju povoljni krediti za likvidnost preko Fonda za razvoj, a uskoro počinje i isplata minimalnih zarada, kao direktna pomoć poslodavcima.

"Mislim da je privreda zadovoljna i da smo u izuzetnim uslovima doneli odlične mere", rekao je Vučić.

Dodao je da se povela “hajka i haranga” oko najave da će građani dobiti po 100 evra, te da su neki neki govorili da je to poniženje za građane.

“A, kada smo rekli da će svi penzioneri, i oni koji primaju socijalnu pomoć, to dobiti. Onda su, zamislite cinizma, neki, koji su toliko bogati, da će ih uzeti da bi ih dali u humanitarne svrhe.Što niste dali 100 miliona evra u humanitarne svrhe? Ja neću da uzmem 100 evra, jer je mozda potrebnije za neko mikropreduzeće, frizerski salon…”, rekao je Vučić.

Ponovio je da će penzioneri 15. maja dobiti najavljenu pomoć od 100 evra, a svi ostali punoletni građani mogu veoma lako da se prijave za tu pomoć.

“Podelićemo 100 evra svima kojima je pomoć potrebna i koji to žele, i ne želimo da se bavimo kampanjom i komentarima pojedinaca", istakao je predsednik Vučić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE