Obrenovac, 09.07.2020

REKONSTRUKCIJA RENI BUNARA


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2020.
Projekat rekonstrukcije reni bunara u mesnoj zajednici Zabre┼żje

Foto:lokalnenovine.rs


Danas su predstavnici Gradske opštine Obrenovac i direktor Javnog komunalnog preduze─ça ”Vodovod i kanalizacija” Branko Mati─ç najavili po─Źetak realizacije projekta potpune rekonstrukcije reni bunara u Vi─çu, vodoizvorištu u mesnoj zajednici Zabre┼żje. Rekonstrukcijom ovog bunara omogu─çilo bi se stabilno vodosnabdevanje svih doma─çinstava priklju─Źenih na vodovodnu mre┼żu. Projekat realizuje Javno komunalno preduze─çe ”Vodovod i kanalizacija” u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac i Gradom Beogradom, a postavljen rok za izvo─Ĺenje radova je 280 dana.

Mati─ç je naveo da se radi o projektu rekonstrukcije reni bunara koje je gra─Ĺen 1993. godine i koji usled socijalnih okolnosti karakteristi─Źnih za pomenuti period, tada nije završen.

– Ovaj bunar kada je izgra─Ĺen projektovan je na 100 litara u sekundi, ali je tako ura─Ĺen da je njegov kapacitet bio 30 litara u sekundi. Sada uz pomo─ç Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac, obezbedili smo potrebna sredstva da se u potpunosti odradi planska dokumentacija i da se rekonstruiše ovaj bunar, tako da ─çemo u budu─çnosti imati bunar sa 100 litara u sekundi i kao takav osigura─çe vodosnabdevanje u letnjim mesecima – istakao je Mati─ç.

U planu je izgradnja modernog bunara koji ─çe u svom sastavu imati bunarsku ku─çicu i celokupnu pripadaju─çu infrastrukturu.

– Nadam se da ─çemo sve poslove završiti na vreme i da ─çemo ve─ç za slede─çu letnju sezonu, 2021. godine imati dovoljno vode za sve korisnike koji se budu u narednom periodu priklju─Źivali na vodovodnu mre┼żu – zaklju─Źio je Mati─ç.

Miroslav ─îu─Źkovi─ç, predsednik Gradske opštine Obrenovac ovim povodom naglasio je zna─Źaj projekta potpune rekonstrukcije reni bunara za vodosnabdevanje svih doma─çinstava priklju─Źenih na vodovodnu mre┼żu.

– Kre─çemo u izgradnju svega što je obe─çano u sistemu vodoprivrede i vodoizvorišta u Obrenovcu. Ovo je prvi i najva┼żniji projekat, ovim projektom obezbedi─çe se stabilno snabdevanje vodom svih onih mesta, sela koja su na brdima, tako─Ĺe poslednji spratovi najviših zgrada u opštini Obrenovac ima─çe stabilno snabdevanje vodom u periodima pove─çane potrošnje – istakao je ─îu─Źkovi─ç.

On je naveo još neke zna─Źajne projekte kada je u pitanju sistem za vodosnabdevanje opštine Obrenovac, me─Ĺutim osvrnuo se i na obezbe─Ĺivanje neophodne dokumentacije kako bi se projektne ideje realizovale.

– Raspisana je javna nabavka za projektovanje kompletnog naselja u Velikom Polju, za sva ona doma─çinstva koja nemaju vodu, s obzirom da je završena rekonstrukcija cevi du┼ż Valjevskog puta. Me─Ĺutim, najve─ça stvar je izdavanje gra─Ĺevinske dozvole za izgradnju primara vodovoda koji bi išao od Grabovca direktno Banjanskim putem do Vuki─çevice. Ovaj primar omogu─çio bi da se sa desne strane puta iz pravca Grabovca, snabdeju mesne zajednice Dren i Orašac, sa leve strane mesna zajednica Ljubini─ç,a izgradnja vodovoda du┼ż Valjevskog puta do kraja teku─çe godine sti─çi ─çe do Lon─Źanika. Naredne godine, planira se izgradnja vodovodne mre┼że koja ─çe se prostirati ka Trstenici. Na ovaj na─Źin omogu─çili bismo sigurno snabdevanje vodom svih doma─çinstava koji su deo sistema vodovoda i onih koji ─çe to postati – rekao je ─îu─Źkovi─ç.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE