Obrenovac, 16.04.2024

NZS RASPISALA KONKURSE ZA SAMOZAPOŠLJAVANJE


Izvor: Espreso/24sedam/Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2023.
Poznati su i USLOVI

Foto:Profimedia


Nacionalna slu┼żba za zapošljavanje (NSZ) raspisala je 13 javnih poziva za pomo─ç pri samozapošlajvanju i za tu namenu planirano je izdvajanje 6,3 milijarde dinara. Uz to, kao i prethodnih godina, izdvojeno je 550 miliona dinara za osobe sa invaliditetom.

Dodatna sredstva bi─çe obezbe─Ĺena i iz bud┼żeta autonomne pokrajine i jedinica lokalne samouprave, za aktivne politike zapošljavanja predvi─Ĺenih lokalnim planskim dokumentima.

- Kao i prethodnih godina te┼żište ─çe biti na te┼że zapošljivim kategorijama lica u koje spadaju: mladi do 30 godina starosti, bez završenog srednjeg obrazovanja, stariji od 50 godina, Romi, osobe sa invaliditetom, dugoro─Źno nezaposleni, korisnici nov─Źane socijalne pomo─çi i lica u statusu viška zaposlenih - navodi se u saopštenju RSZ.

Ve─çina javnih poziva i konkursa bi─çe otvorena do 30. novembra 2023. godine, dok je rok za podnošenje zahteva za mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar 2023. godine.

Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje bi─çe otvoren do 10. aprila 2023. godine, rok za podnošenje prijava potencijalnih izvo─Ĺa─Źa javnih radova isti─Źe 27. marta 2023. godine, dok je javni poziv za u─Źeš─çe u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra 2023. godine.

Zahtevi za u─Źeš─çe u merama podnose se nadle┼żnim organizacionim jedinicama Nacionalne slu┼żbe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE