Obrenovac, 26.05.2020

RODITELJI, OVO MORATE ZNATI


Izvor: Kurir.rs,Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2020.
Vakcinacija dece ne sme da stane tokom epidemije korona virusa

Foto:EPA


Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević izjavila je da se povodom epidemije korona virusa "naš zdravstveni sistem pripema za najgori mogući scenario kakav je zahvatio neke zemlje, ali da se i dalje nadamo i priželjkujemo da nam takvi kapaciteti za koje smo spremni neće trebati".

Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare u Palati Srbije rekla da "za sada nije predviđeno da osobe koje budu pozitivne na korona virus budu smeštene u prostorijama Beogradskog sajma i da naš zdravstveni sistem ima kapacitete gde bi se smestili pacijenti sa takvim vrstama tegoba".


"Pripremaju se takvi objekti ne samo u Beogradu nego i širom zemlje ali za sada nema potrebe. Princip organizacije zdravstvenog sistema u svim delovima naše zemlje je isti. Kada je u pitanju organizacija različitih vrsta smeštaja sve se organizuje na istom principu kao u glavnom gradu", rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da je u ovom momentu smanjen odziv dece za vakcinaciju, što je razumljivo s obzirom na okolnosti koje donosi epidemija korona virusa, ali da se vrši reorganizacija primarne zdravstvene zaštite koja će omogućiti da se kontinuirano sprovodi vakcinacija.

"Nedvosmislen je stav da vakcinacija ne sme da se prekine. Vrlo brzo bi imali pojavu epidemija bolesti koje su makar jednako ozbiljne kao ova sa korona virusom", rekla je Kisić Tepavčević i dodala da će roditelji biti obavešteni kada budu obezbeđeni uslovi za vakcinaciju dece.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE