Obrenovac, 28.02.2024

SKUPLJE CIGARETE


Izvor: Kurir.rs/RTS/Lokalne novine | Obrenovac, 19.01.2023.
Evo koliko sada košta najjeftinija kutija

Foto:Shutterstock


Planirani januarski krug poskupljenja kutije cigareta za po 10 dinara bi─çe nastavljen kroz nove cenovnike u sredu i 20. januara tako da ─çe paklica koštati izme─Ĺu 310 i 600 dinara. Cigarete nekih proizvo─Ĺa─Źa ve─ç su poskupele.

Cigarete nekih proizvo─Ĺa─Źa ve─ç su poskupele, a 18. i 20. januara stupi─çe na snagu i cenovnici drugih brendova.

Novi cenovnici njihovih proizvoda objavljeni su u Slu┼żbenom glasniku, a od kada je usvojen akcizni kalendar krajem 2020. godine, cigarete poskuplju dva puta godišnje, u proseku za po 10 dinara. Jedno poskupljenje je po─Źetkom godine, dok je drugo polovinom godine.

Poslednje poskupljenje cigareta bilo je polovinom prošle godine, a ovaj na─Źin podizanja cena traja─çe sve do 2025. godine. Na cenu cigareta zara─Źunava se i propocionalna akciza od 33 odsto, koja bi trebalo da ostane i narednih godina nepromenjena, prenosi RTS pisanje Tanjuga.

Na sve to se dodaje i PDV, pa zbog uve─çanih nameta, proizvo─Ĺa─çi ─çe pove─çati cenu cigareta za 10 dinara po kutiji.

Uve─çan je i iznos akcize na te─Źnosti za punjenje elektronskih cigareta za dinar po milimetru, a poskupljuje i nesagorevaju─çi duvan.

Usvajanjem izmena i dopuna Zakona o akcizama, koji je po─Źeo da se primenjuje od 1. januara 2021. godine predvi─Ĺeno je da se uve─çavaju akcize na nesagorevaju─çi duvan i te─Źnosti za punjenje e-cigareta.

Cigarete su od 1. januara u proseku skuplje za 10 dinara po paklici, pa najjeftinije koštaju 310, a najskuplje oko 600 dinara.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE