Obrenovac, 21.10.2020

IZGRADNJA SEKUNDARNE VODOVODNE MRE┼ŻE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 19.09.2020.
Izgradnja sekundarne vodovodne mre┼że na prostoru mesne zajednice Konatice

Foto:obrenovac.rs


Na prostoru mesne zajednice Konatice u toku su gra─Ĺevinski radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mre┼że. Završetkom aktuelnih radova, 10 doma─çinstava iz Stevanovi─ça kraja, sa prostora mesne zajednice Konatice, dobi─çe priklju─Źak na mre┼żu za vodosnabdevanje. Radove su obišli predstavnici opštine Obrenovac i direktor Javnog komunalnog preduze─ça ”Vodovod i kanalizacija”.

Zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojevi─ç istakao je, da su trenutno širom opštine Obrenovac aktivna mnogobrojna gradilišta i naveo da se u narednom periodu planira po─Źetak novih radova na izgradnji nedostaju─çe komunalne infrastrukture, a sve sa ciljem unapre─Ĺivanja uslova svakodnevnog ┼żivota gra─Ĺana.

– Širenje vodovodne mre┼że za opštinu Obrenovac je od izuzetnog zna─Źaja. Radimo na tome da sva sela i doma─çinstva budu pokrivena osnovnom komunalnom infrastrukturom, vodovodnom i kanalizacionom mre┼żom. Sva gradilišta koja su trenutno aktivna, kao i sva ona koja ─çe postati aktivna u narednom periodu doprine─çe poboljšanju ┼żivotnog standarda u seoskim mesnim zajednicama. Danas smo u Konaticama, a o─Źekujemo po─Źetak gra─Ĺevinskih radova u mesnoj zajednici Stubline, dok su u mesnim zajednicama Piroman i Brovi─ç radovi u toku – rekao je Stanojevi─ç.

Mati─ç je prilikom obilaska radova, najavio da ─çe zapo─Źeta izgradnja sekundarne vodovodne mre┼że na teritoriji mesne zajednice Konatice biti završena u naredna dva dana. Kako je istakao, u narednom periodu ostalo je da se izgrade sekundari u mesnim zajednicama Jasenak i Baljevac.

– Moram da pomenem, da smo gra─Ĺanima u mesnoj zajednici Konatice ostali du┼żni izgradnju jednog dela primarne vodovodne mre┼że. U pitanju je problem koji poti─Źe od izvo─Ĺa─Źa radova. Naime, raspisali smo javnu nabavku, dobili smo izvo─Ĺa─Źa, ali se on nije pojavljivao na terenu, tako da smo sada u sporu sa njim, pa se nadamo da ─çe se situacija brzo rešiti, te da ─çemo kratku deonicu koja nije duga─Źka ni kilometar uraditi i time obezbediti priklju─Źke za doma─çinstva sa tog prostora – rekao je Mati─ç.

Marko Babi─ç, predsednik Saveta mesne zajednice Konatice istakao je da su zahtevi meštana u vezi sa izgradnjom vodovodne mre┼że, ispunjeni, te se u narednom periodu o─Źekuje priklju─Źivanje doma─çinstava na mre┼żu vodosnabdevanja.

– Gra─Ĺani sa nestrpljenjem o─Źekuju završetak radova, svi su završili sa prikupljanjem potrebne dokumentacije za dobijanje priklju─Źka na vodovodnu mre┼żu. Mi smo obe─çanje ispunili, omogu─çili smo priklju─Źke na mre┼żu za vodosnabdevanje – naveo je Babi─ç i za naredni period najavio asfaltiranje ovog dela mesne zajednice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE