Obrenovac, 28.05.2020

SLEDI RELAKSACIJA MERA


Izvor: Kurir.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2020.
Vlada najavljuje dodatnu liberalizaciju ulaska u Srbiju

Foto:T.I.


Vlada će već na sledećoj sednici usvojiti neke odluke kojima će dodatno biti liberalizovan ulazak u Srbiju, rekla je premijerka Ana Brnabić, a u vezi sa preporukom Kriznog štaba da građanima Srbije i strancima od petka više ne bude potreban PCR test za ulazak u zemlju.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba rekla da je u poslednja 24 sata bilo 34 novozaraženih na oko 5.300 testiranih, što je 0,64 odsto pozitivnih, kao i da će se zbog toga nastaviti sa relaksiranjem mera.

- Zbog toga smo pričali o tom izolovanom slučaju u Vranju, ali ako to izuzmemo vidimo da je Srbija i dalje mirna. Gledaćemo zbog toga da i dalje relaksiramo mere, a posebno mere za ulazak u Srbiju, da ukidamo i komisiju i tu obavezu negativnih testova - rekla je Brnabićeva za Pink

Kako je rekla, polako se normalizuje avionski saobraćaj u Evropi, koja otvara granice, a i Srbija ne sme da zaostaje za tim. Brnabić je dodala da vlada ima podršku struke za popuštanje mera.

- U toku današnjeg dana procenat pozitivnosti bio 0,64 odsto što je najniže od kada se vrši aktivan nadzor nad korona virusom u Srbij - izjavila je zamenica direktora Insituta “Batut” Darija Kisić Tepavčević.

Ona je nakon sednice Kriznog štaba u Palati Srbija, rekla da je u poslednja 24 sata testirano ukupno 5.298 osoba, od kojih su 34 pozitivne na korona virus.

- Poslednjih dana smo imali nešto veće brojeve obolelih, ali to je isključivo zbog širenja infekcije unutar zatvorenih kolektiva, određenih radnih organizacija - rekla je Kisić.

Istakla je da poslednjih nedelja izuzetno povoljna epidemiološka situacija u svim delovima Srbije, da su svi indikatori povoljni, da epidemijski tok ide u željenom pravcu i da se nije razmatralo o pooštravanju mera. Kisić je apelovala na sve građane da se pridržavaju ličnih mera zaštite kojima će štititi i sebe i druge.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE