Obrenovac, 10.12.2018

Humanitarna novogodišnja tombola za mlade bez roditeljskog staranja


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 31.12.2017.
Novogodi┼ínja tombola odr┼żana je uz podr┼íku donatora koji su obezbedili pomo─ç u hrani, obu─çi, ode─çi, kozmetici, ku─çnoj hemiji, sredstvima za higijenu, tehnici, priboru i stvarima za decu.

Foto: Fondacija SOS De─Źija sela Srbija


´╗┐

Karijerni centar „Jaki mladi“ organizovao je novogodišnju tombolu za mlade koji su odrasli bez roditeljskog staranja i mlade u riziku koji koriste usluge ovog centra. Mladi koji su izašli iz sistema socijalne zaštite dobili su dodatne pakete sa hranom i ku─çnom hemijom, a za mlade koji su roditelji obezbe─Ĺeni su i novogodišnji paketi─çi za decu.

Novogodišnja tombola odr┼żana je uz podršku donatora koji su obezbedili pomo─ç u hrani, obu─çi, ode─çi, kozmetici, ku─çnoj hemiji, sredstvima za higijenu, tehnici, priboru i stvarima za decu. Tako su svoj doprinos humanitarnoj tomboli dali Societe Generale Srbija, NLB Banka Beograd, Addiko Bank Srbija, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Carnex, Dijamant, Coca-Cola HBC Srbija, Eurobank Srbija, Hyatt Regency Belgrade, Crowne Plaza Belgrade, Inpharm Kompanija, Gi Group, Softverska agencija Namicis, Infobip i Lesaffre Srbija.

Karijerni centar „Jaki mladi“ otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – Odr┼żiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku“, koji SOS De─Źija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nema─Źkom Fondacijom Herman Gmajner i lokalnim partnerima. Osnovna uloga Centra „Jaki mladi“ je podrška u pove─çanju zapošljivosti mladih iz ugro┼żenih grupa sa teritorije grada Beograda. Fokus je na mladima do 30 godina koji su imali/imaju status deteta bez roditeljskog staranja kao i na mladima koji su uklju─Źeni u programe podrške porodicama u riziku koje sprovode SOS De─Źija sela.

Korisnici usluga Centra dobijaju edukacije, mogu─çnosti za poha─Ĺanje pla─çenih obuka i kurseva, podršku u pokretanju sopstvenog posla kroz edukaciju o preduzetništvu, mentorstvo i mini grantove, psiho-socijalnu podršku kao i slobodne aktivnosti i obuke u skladu sa ┼żeljama i potrebama.

Za nešto više od godinu dana postojanja, Karijerni centar „Jaki mladi“ je obezbedio podršku za 173 mladih iz svoje ciljne grupe od kojih se 39 zaposlilo.

SOS De─Źija sela Srbija su humanitarna, nevladina organizacija, posve─çena dobrobiti dece – brizi o deci bez roditeljskog staranja, i ja─Źanju snaga porodica i zajednica u brizi o svojoj deci i o─Źuvanju njihove bezbednosti, kao preventivnoj meri protiv napuštanja i zanemarivanja dece. U Srbiji smo prisutni od 2004. godine, kroz brigu o deci bez roditeljskog staranja u SOS De─Źijem selu Kraljevo, Centre za podršku porodici u Nišu, Obrenovcu i Beogradu, Program podrške hraniteljskim porodicama, Program za podršku zapošljavanju mladih u Beogradu, program hitne pomo─çi realizovan zemljotresa u Kraljevu, poplava u Obrenovcu i Lazarevcu i program hitne pomo─çi izbeglicama u tranzitu kroz Srbiju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE