Obrenovac, 31.05.2020

ŠIRENJE TOPLIFIKACIONE MREŽE U MZ BELO POLJE (VIDEO)


Izvor: obrenovac.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2020.
U toku su radovi na novom konzumnom području toplovodne podstanice Belo Polje 19...

Foto:lokalnenovine.rs


U toku su radovi na novom konzumnom području toplovodne podstanice Belo Polje 19, nakon kojih će 40 domaćinstava iz mesne zajednice Belo Polje biti priključeno na sistem daljinskog grejanja. Ukupna vrednost investicije je 40.000.000. dinara i planirano je da se projekat realizuje do kraja godine. Radove su obišli predsednik opštine Obrenovac, Miroslav Čučković i direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Toplovod Obrenovac”, Boris Ivković.

Ivković je ovom prilikom naglasio da JKP ”Toplovod Obrenovac” ni pored ove vanredne situacije izazvane pandemijom virusa korona, neće odustati od planiranih razvojnih i sanacionih projekata za ovu poslovnu godinu.

On je istakao da u proteklih 6 godina po jedna grupa kuća u Belom polju dobija grejanje i da se tom dinamikom nadoknađuje sve ono što je prethodnih godina propušteno.

– Primar dolazi u dužini od 200 metara iz pravca konzuma koji smo završili prošle godine i nastavlja u 4 grane, kako bi obuhvatio veći broj domaćinstava iz Belog Polja koji duže od pola veka čekaju priključak za daljinsko grejanje – objasnio je Ivković.

On je istakao da je u pripremi realizacija novih projekata koji će omogućiti dalje širenje toplifikacione mreže.

– Pored ovog konzumnog područja, uskoro će početi radovi u novom konzumnom području u podstanici 45A. Ono što je jako važno je da imamo u planu realizaciju sanacionih projekata koji bi podrazumevali promenu starih mreža, što je uslov kvalitetnog snadbevanja novih konzuma energijom koja zadovoljava sve potrebe – zaključio je Ivković.

Grejna sezona na teritoriji opštine Obrenovac i dalje traje, iako je trebalo da se okonča zvanično do 15 aprila. Čučković je ovim povodom istakao da će i u narednom periodu grejna tela u domaćinstvima opštine Obrenovac biti topla, s obzirom na situaciju koja je izazvana epidemijom korona virusa, pa su stoga građani primorani da više vremena provode u svojim domovima.

– Grejna sezona u Obrenovcu će trajati i narednih dana, s obzirom da su svi stanovnici stariji od 65 godina i deca kod kuće, a da su jutra ipak hladna, bez obzira što su preko dana visoke temperature – rekao je Čučković i dodao da će se u narednom periodu situacija pratiti i da će se u skladu sa istom donositi odluke o eventualnom prekidu grejne sezone.

On je istakao da se paralelno sa radovima na izgradnji toplifikacione mreže na teritoriji mesne zajednice Belo Polje i radova na izradi projekata čijom će realizacijom na sistem daljinskog grejanja biti priključena domaćinstava naselja Muzičke kolonije, radi i projektovanje treće magistrale i istakao da radovi na ovom projektu nisu prekidani, budući da je projektantima omogućen rad od kuće.

On je istakao da će svi planirani infrastrukturni projekti u narednom periodu biti realizovani, bez obzira na vanredno stanje uzrokovano epidemijom virusa Covid-19.

– Želim da se zahvalim svim Obrenovčanima koji redovno plaćaju svoje račune, jer mi isključivo iz tih izvora finansiramo razvoj mreže – naglasio je Čučković.

Nemanja Ilić, predsednik Saveta mesne zajednice Belo Polje istakao je da će nakon završenih radova, domaćinstva jednog dela mesne zajednice Belo Polje dobiti priključak za daljinsko grejanje i da su radovima obuhvaćene Ulica Kuzmanovića i Karića sokak, a da se u narednom periodu planiraju radovi u Dragačevcima, Docićima i Boškovićima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE