Obrenovac, 03.07.2020

PREDUZIMAJU SE SVE MERE


Izvor: Alo.rs,Blic/I.L.,Lokalne novine | Obrenovac, 18.03.2020.
Odla┼żu se sva su─Ĺenja i istrage

Foto:Alo!/Vladimir Markovi─ç


Izuzetak samo hitni slu─Źajevi. 

Rad od ku─çe po predmetima za sudije Vrhovnog kasacionog, Privrednog apelacionog, Prekr┼íajnog apelacionog, apelacionih sudova, prisustvo samo neophodnih tu┼żilaca i sudija, odlaganje su─Ĺenja koja nisu hitna...deo je preporuka upu─çenih jutros pravosudnim organima od strane ministarke pravde Nele Kuburovi─ç koje se ti─Źu rada u vreme vanrednog stanja.

U preporuci Ministarstva pravde navodi se da se zaposlenima u svim sudovima i javnim tu┼żila┼ítvima koji su stariji od 60 godina, zaposlenma koji imaju hroni─Źne zdratvene probleme, kao i zaposlenima koji imaju decu do 12 godina omogu─çi da poslove obavljaju od ku─çe.

Tako─Ĺe, preporu─Źuje se predsednicima sudova i javnim tu┼żiocima da rad ostalih u sudu, odnosno javnom tu┼żila┼ítvu organizuju tako da se obezbedi prisustvo samo zaposlenih koji su neophodni za nesmetano obavljanje poslova. 

- Preporu─Źuje se stare┼íinama zgrada pravosudnih organa da rad pravosudne stra┼że organizuju na na─Źin da se obezbedi neprekidno de┼żurstvo, kao i da se sprovede kontrola koja lica ulaze u zgrade pravosudnih organa, u cilju spre─Źavanja ┼íirenja zaraznih bolesti - navodi se u preporuci. 

Vanredni raspored rada sudija mogao bi biti uveden ukoliko predsednik Upravnog suda usvoji preporuke Ministarstva. Naime, kako se navodi, predsednik Upravnog suda mo┼że doneti vanredni raspored rada sudija tako da postupaju─çe sudije mogu da odre─Ĺene poslove obavljaju od ku─çe, a poslove za koje je neophodno njihovo prisustvo obavljaju u zgradi suda. 

U slu─Źajevima koji se vode kao hitni i predmetima koji su pritvorski ili za koje se tra┼żi pritvor, sudovi i tu┼żila┼ítva mora─çe da postupaju. U preporuci se navodi da u predmetima protiv maloletnika ili gde je ┼żrtva maloletnik, u slu─Źajevima nasilja u porodici, predmetima koji vode ka zastarelosti, predmetima za krivi─Źna dela za koje je primljen ve─çi broj krivi─Źnih prijava, ali i slu─Źajevima koji su se dogodili za vreme vanrednog stanja - mora─çe se postupati. U ostalim slu─Źajevima odlo┼żi─çe se su─Ĺenja, ali i istrage.             

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE