Obrenovac, 13.08.2022

Ministar gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Tomislav Momirovi─ç obi┼íao radove na izgradnji kanalizacione mre┼że u mesnoj zajednici Zve─Źka


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.04.2022.
U okviru projekta ─îista Srbija, u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mre┼że na teritoriji mesne zajednice Zve─Źka.

Foto:lokalnenovine.rs


U okviru projekta ─îista Srbija, u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mre┼że na teritoriji mesne zajednice Zve─Źka. Gra─Ĺevinske radove u Ulici Drage Vukovi─ça Kor─Źagina obišli su predstavnici opštine Obrenovac sa ministrom gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Tomislavom Momirovi─çem.

Momirovi─ç je ovom prilikom izneo podatak koji govori, da je trenutno 8% stanovništva Srbije pokriveno sistemom postrojenja za pre─Źiš─çavanje otpadnih voda.

– Mi ovu situaciju moramo promeniti, moramo o─Źistiti naše reke. Otpadne vode se moraju preraditi i u prirodu izbaciti ─Źista voda, a mi se ne─çemo zaustaviti dok ovo ne postignemo. Ovakvi projekti su moj prioritet. D┼żabe nam autoputevi i brze pruge, ako mi uništimo našu prirodu – naveo je Momirovi─ç i naglasio da ─çe u narednih 5 godina biti izgra─Ĺeno 7.000 kilometara kanalizacione mre┼że, kao i 250 postrojenja za pre─Źiš─çavanje otpadnih voda.

Miroslav ─îu─Źkovi─ç ovom prilikom podsetio je, da je u proteklom periodu širom opštine Obrenovac izgra─Ĺena kanalizaciona mre┼ża u du┼żini od 40 kilometara.

– Kanalizaciona mre┼ża izgra─Ĺena je u naseljima Šljivice, Belo Polje, Bra─çe Jugovi─ç, na delu Valjevskog pravca prema Ubu u Zve─Źkoj, kao i u delu, du┼ż Šaba─Źkog puta, a dodali smo i Urovce i Krtinsku. Me─Ĺutim, kruna ovih radova treba da bude izgradnja fabrike za pre─Źiš─çavanje otpadnih voda – poru─Źio je ─îu─Źkovi─ç.

Prema re─Źima ─îu─Źkovi─ça, zahvaljuju─çi zalaganjima Vlade Republike Srbije, gospodinu Jeremi─çu i Momirovi─çu, na teritoriji opštine Obrenovac bi─çe izgra─Ĺene 2 fabrike za pre─Źiš─çavanje otpadnih voda.

– Obilazimo sa izvo─Ĺa─Źima radova sve fabrike širom Evropske unije,tako─Ĺe smo obišli i fabrike koje su napravljene u našoj zemlji. Va┼żno je da nova fabrika u Obrenovcu bude izgra─Ĺena u skladu sa svim ekološkim standardima – rekao je ─îu─Źkovi─ç.
Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE